NetEnts ledarrekrytering

Här är en kort intervju med Carin  Ewald, Global Talent Specialist på NetEnt, om vårt samarbete.

Hej Carin, berätta lite kort om dig och din bakgrund!

Jag är en person som verkligen brinner för och älskar rekrytering i alla dess former och framförallt allt vad en bra rekrytering kan bidra med till både ett bolag och en individ. I grunden har jag en magister i psykologi och jag har jobbat inom främst IT-rekrytering i över 10 år – både som konsult och in-house. De senaste åren med ett fokus på hur man kan utveckla Talent Aquisition (TA) att bli ännu bättre, med allt från system, data och utbildningar till processer och employer branding. Jag tror verkligen att TA fyller en oerhört viktig funktion för ett bolags framtida tillväxt och gör man det rätt, finns oerhört mycket att vinna!

Vad är ditt uppdrag på NetEnt?

Idag jobbar jag som Global Talent Acqusition Specialist och ser till att alla våra kontor har de bästa möjliga förutsättningarna att rekrytera. Allt från processer, data och olika verktyg till utbildningar och hantering av leverantörer. Jag ansvarar också för all vår chefsrekrytering och finns som ett expertstöd till både chefer och HR när det kommer till frågor rörande TA.

Kan inte du berätta lite om hur samarbetet mellan NetEnt och HOME of Recruitment började?

Absolut. Det började med att vi på NetEnt fick tydlig feedback från både kandidater och internt att den chefsrekryteringsprocess vi hade tidigare inte riktigt gav det slutresultat vi ville ha. Så tillsammans med Home of Recruitment tog vi fram en ny process och jobbade framförallt med att definiera vad det innebär att vara chef på NetEnt och vad vi då ska utvärdera i en rekryteringsprocess.

Vad är anledningen till att ni valt att använda er av så kallade second opinions i era rekryteringar? I vilka rekryteringar och vad är syftet?

Att ta hjälp av en second opinion har varit en självklart del, och ett värdefullt bidrag i processen att rekrytera chefer. Vi har använt oss av detta till alla linjechefsroller globalt, både för interna och externa kandidater. Syftet är såklart att dels få en second opinion och ytterligare en pusselbit i och med testresultatet. Den viktigaste biten har dock varit möjligheten att tillsammans med alla som varit inblandade i rekryteringen få sammanställa och utvärdera resultatet och tydligt koppla det till de beteenden som vi fastställt i vår kravprofil.

På vilket sätt skulle du beskriva samarbetet med HOME of Recruitment?

Jag tycker samarbetet har fungerat väldigt väl, vi har haft en nära dialog och en flexibilitet som varit viktig för oss. Det har varit uppskattat av både chefer och kandidater och har blivit en naturlig del av vårt arbete. Att få förmånen att jobba med en och samma konsult under lång tid har gett oss en kontinuitet och många positiva sidoeffekter som vi annars nog inte hade sett. Jag har även uppskattat att vi har fått bli lite utmanade och genom en rak och tydlig dialog har vi utvecklats mycket och blivit bättre!

Vilken nytta har ni haft av samarbetet?

Vi har haft stor nytta av det, vi har sett att våra processer har blivit bättre, vi har fått ett försprång vid onboardingen och såklart har våra rekryteringar blivit bättre! En stor bonus har varit att då vi jobbat ihop under en längre tid och testat många kandidater, så har vi kunnat dra stor nytta av den samlade datan. Det har gjort att vi har kunnat urskilja mönster, göra bättre uppföljningar och även lära oss en hel del som vi haft nytta av vid senare rekryteringar.

Vilka eventuella tips skulle du ge andra verksamheter som står inför att använda externa samarbetspartners i delar av sitt rekryteringsarbete?

Ha ett tydligt syfte med varför ni gör det och se till att verkligen utnyttja den kompetensen som finns! Se det som ett partnerskap och försök involvera och vara så transparent som möjlig för att få så bra slutresultat som möjligt.

Tack Carin för att du delar med dig. Vi är så glada för vårt samarbete!

Om NetEnt
NetEnt AB (publ) är en marknadsledande leverantör inom digital underhållning som utvecklar spel- och systemlösningar för världens mest framgångsrika operatörer inom onlinekasino. Förutom NetEnt ingår även Red Tiger Gaming i gruppen. Sedan starten 1996 har NetEnt varit banbrytande och drivit marknaden genom att erbjuda spännande spel baserade på en kraftfull teknisk plattform. NetEnt är noterat på Nasdaq Stockholm (NET-B) och har cirka 1 100 medarbetare i Malta, Stockholm, Göteborg, Kiev, Gibraltar, Sofia, London och New Jersey. www.netent.com

Om du är intresserad av att veta mer om hur vi jobbar med urval och assessment kan du läsa mer här