Toppbild-kompetensramverk-2024
HOME of Recruitments Kompetensramverk

Kompetens- ramverket som effektiviserar din rekryteringsprocess

Kompetensramverket utgår från femfaktormodellen och finns integrerat i flera rekryteringssystem och verktyg på marknaden. Det hjälper dig att hålla en röd tråd genom hela din rekryteringsprocess. 

BESTÄLL HÄR Eller scrolla ner för att läsa mer
LP-Kompetensramverket-2024-ny

 

Kompetensramverket finns i två versioner - Basic & Professional.

BASIC (Kostnadsfritt)

 • 12 personliga kompetenser, med utgångspunkt i femfaktormodellen.

 • 60 kompetensbaserade intervjufrågor, för att utvärdera de 12 personliga kompetenserna.

BESTÄLL BASIC HÄR ->

PROFESSIONAL
(10 000 kr/kalenderår/verksamhet)

Innehållet i Basic samt: 

 • Instruktioner för bedömning av intervju.

 • En timmes digitalt uppstartsmöte för genomgång av kompetensramverket för HR och/eller rekryteringsteamet i samband med implementation.

 • Inbjudan till fyra digitala nätverksträffar under abonnemangsåret, med olika teman och innehåll för att få kompetensbaserad rekrytering att verkligen hända i praktiken.

 • Fem platser på vår digitala portal för kompetensbaserad rekrytering. Du och fyra av dina kollegor får ta del av HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning i sin helhet och får även en extra modul om kompetensramverket och tips kring hur du använder det.

 • Ett exemplar av Rekryteringsboken för chefer (Stafwerfeldt & Malmer, Liber 2018).

 • Möjlighet att aktivera instruktioner för bedömning i ditt rekryteringssystem för att höja kvaliteten i anställningsintervjuerna och minska subjektivitet.

 • Rabatt på våra öppna utbildningar. Ange att du är ramverksabonnent när du bokar din utbildning så erhåller du 10% rabatt. Alla våra utbildningar finner du här.

BESTÄLL PROFESSIONAL HÄR -> 

Professional

Ramverket hjälper dig att effektivisera ditt rekryteringsarbete med kompetensbaserad rekrytering - oavsett om du är ny med metoden eller om du använder ett annat ramverk idag.

Vårt kompetensramverk är integrerat i flera rekryteringssystem och verktyg på marknaden, så att du kan få en röd tråd genom hela din rekryteringsprocess.

Kostnaden för Kompetensramverket Professional  är 10 000 SEK per år och verksamhet.

Fyll i formuläret för att beställa, eller kontakta josefin.malmer@homeofr.se om du har några frågor.

Beställ här:

Logos-partners-ramverket-ny

Få tillgång till kompetensramverket i system och verktyg hos våra partners.

Vi har samarbete med Aon, Alva Labs, Talentech (ReachMee), Asker, Varbi, Visma och Refapp vilket innebär att du kan få tillgång till kompetensramverket direkt i era system för rekrytering. Det hjälper dig att få en röd tråd i din rekryteringsprocess. 

Beställ det via våra partners, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Mockup-kompetensramverket-2024-small

Hitta rätt person baserat på kompetens, och utmana magkänsla och fördomar.

Att lyckas rekrytera rätt person börjar alltid med ett grundligt kravprofilsarbete: vad är avgörande för att både trivas och prestera väl i rollen du rekryterar till? På ett fördomsfritt och genomtänkt sätt behöver vi identifiera, prioritera och definiera vilka kompetenser - personliga och formella - som är avgörande för att lyckas i den aktuella rollen. Därefter ska dessa kompetenser på ett strukturerat sätt undersökas.
 
Metoden kallas för Kompetensbaserad rekrytering (KBR) och är det vi på HOME of Recruitment baserar alla våra utbildningar och tjänster på. I våra utbildningar ingår också kompetensramverket med samtliga 60 intervjufrågor, samt mallar för de olika momenten under rekryteringsprocessen.
 
Nyttan med ett kompetensbaserat arbetssätt är:
 • Ökad träffsäkerhet i urvalsbesluten
 • Ökad mångfald
 • Effektivt rekryteringsarbete
 • Bättre kandidatupplevelser
Och för att kunna genomföra en kompetensbaserad rekrytering behöver du struktur i ditt arbete, och det är här kompetensramverket kommer in i bilden.
 
LP-Kompetensramverket-2024-free-version

Ladda ner Kompetensramverket Basic (kostnadsfritt). 

Vill du få kompetensramverket som PDF för att se hur det är uppbyggt och även testa det i ditt rekryteringsarbete? Då passar Basic upplägget dig. Klicka nedan för att ladda ner det till din inkorg. 

LADDA NER DET HÄR

Hur använder man ett kompetensramverk?

Rekryteringspodden

Hör Anki Stafwerfeldt och Josefin Malmer, medgrundare av HOME of Recruitment, berätta om kompetensramverket i Rekryteringspodden, avsnitt 30: "Kompetensramverk - så gör vi!"
Här  ger Anki och Josefin också sina tips och rekommendationer kring hur du använder ramverket på bästa sätt, för att få ut så stor effekt av det som möjligt. 

Lyssna här