Kompetensramverket som

Effektiviserar din rekryteringsprocess

Mockup-woman

Hitta rätt person baserat på kompetens, och utmana magkänsla och fördomar.

Att lyckas rekrytera rätt person börjar alltid med ett grundligt kravprofilsarbete: vad är avgörande för att både trivas och prestera väl i rollen du rekryterar till? På ett fördomsfritt och genomtänkt sätt behöver vi identifiera, prioritera och definiera vilka kompetenser - personliga och formella - som är avgörande för att lyckas i den aktuella rollen. Därefter ska dessa kompetenser på ett strukturerat sätt undersökas.
 
Metoden kallas för Kompetensbaserad rekrytering (KBR) och är det vi på HOME of Recruitment baserar alla våra utbildningar och tjänster på. I våra utbildningar ingår också kompetensramverket med samtliga 60 intervjufrågor, samt mallar för de olika momenten under rekryteringsprocessen.
 
Nyttan med ett kompetensbaserat arbetssätt är:
  • Ökad träffsäkerhet i urvalsbesluten
  • Ökad mångfald
  • Effektivt rekryteringsarbete
  • Bättre kandidatupplevelser
Och för att kunna genomföra en kompetensbaserad rekrytering behöver du struktur i ditt arbete, och det är här kompetensramverket kommer in i bilden.
CTA-ladda-ner-kompetensramverk-2-1

Kompetensramverket innehåller:

  • 12 personliga kompetenser, med utgångspunkt i femfaktormodellen
  • 60 kompetensbaserade intervjufrågor, för att utvärdera de 12 personliga kompetenserna

Ramverket hjälper dig att effektivisera ditt rekryteringsarbete med kompetensbaserad rekrytering - oavsett om du är ny med metoden eller om du använder ett annat ramverk idag. 

Vårt kompetensramverk är integrerat i flera rekryteringssystem och verktyg på marknaden, så att du kan få en röd tråd genom hela din rekryteringsprocess.

Scrolla ner så ser du vilka. 

Logos-partners-ramverket-ny

Få tillgång till kompetensramverket genom någon av våra partners.

Få kompetensramverket och alla 60 intervjufrågor direkt in i ert system för rekrytering.

Vi har samarbete med Aon, Alva Labs, Talentech (ReachMee), Asker, Varbi, Visma och Refapp. Beställ ett abonnemang på vårt kompetensramverk så får du tillgång till det i alla våra partners verktyg. 

 

Rekryteringsubildning-Ledare-Home

Vad det kostar och vad som ingår: 

Kompetensramverket säljs som ett abonnemang och priset är 10 000 SEK för 12 månader.

Då får du tillgång till kompetensramverket i alla valfria system som du använder idag i ditt rekryteringsarbete, och du får också tillgång till alla uppdateringar. 

Dessutom ingår det två platser på vår inspirationsdag i höst - Kompetensramverksdagen (värde 4500 kr per plats). 

Beställ ett abonnemang nedan, eller via någon av våra partners. 

Gör dig redo för din nästa rekrytering!

Beställ ett abonnemang på vårt Kompetensramverk och få tillgång till det i ert system för rekrytering under 12 månader.

Forelasningar-Home

Få tillgång till kompetensramverket genom någon av våra utbildningar.

Om du anlitar oss för en utbildning, eller går någon av våra utbildningar Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering eller Intervjuteknikutbildning, så får du Kompetensramverket i sin helhet med samtliga intervjufrågor i pdf. Du hittar också Kompetensramverket i sin helhet i vår bok Rekryteringsboken för chefer.

Bild-testversion-kompetensramverk

Se vårt kompetensramverk - ladda ner testversionen här!

För att du ska kunna se och testa vårt kompetensramverk innan du skaffar ett abonnemang så har vi skapat en förkortad variant på ramverket, med 10 tillhörande intervjufrågor. 

Läs mer och ladda ner här

Hur använder man ett kompetensramverk?

Rekryteringspodden

Hör Anki Stafwerfeldt och Josefin Malmer, medgrundare av HOME of Recruitment, berätta om kompetensramverket i Rekryteringspodden, avsnitt 30: "Kompetensramverk - så gör vi!"
Här  ger Anki och Josefin också sina tips och rekommendationer kring hur du använder ramverket på bästa sätt, för att få ut så stor effekt av det som möjligt. 

Lyssna här

Några av våra kunder

"För mig är det viktigt att känna mig trygg och att ha en tät dialog med rekryteraren. Jag upplevde samarbetet under hela processen som väldigt proffsigt, enkelt, fint och personligt. Jag kände mig trygg i hela processen och fick alltid snabbt svar/återkoppling. Processerna sköttes proffsigt och effektivt."
"Att anlita HOME of Recruitment och Katarina Riml för utbildning i kompetensbaserad rekrytering var naturligt för oss, då vi redan använder HOME of Recruitments kompetensramverk."

Läs mer

"Med den digitala utbildningen blir flexibiliteten mycket större, och chefen kan avsätta tid att genomgå utbildningen när hen har möjlighet. Den digitala rekryteringsutbildningen ger oss också en bra grund att stå på i organisationen."

Läs mer