Kompetensbaserad rekrytering är vår grej. Hur kan vi hjälpa er?

Hjälp att rekrytera

Kompetensbaserat, transparent och kostnadseffektivt

 Varför anlita just oss?
 • Vi jobbar fullt ut kompetensbaserat. Det här är vad vi lever, andas och lär hela dagarna.  
 • Vi tar betalt per timme. Rätt och rimligt tycker vi. Inga märkliga arvoden som bygger på ännu märkligare kvoter eller delar av årslöner... Du betalar endast för det du behöver, inget annat! Och du har full insyn i allt vi gör längs vägen. 
 • Att hitta rätt kompetens till er bygger på ett nära samarbete. Allra helst jobbar vi "seamless"; under ert eget varumärke, i ert rekryteringssystem och håller alla intervjuer i era lokaler.
 • Vi säkerställer en god kandidatupplevelse för alla som visar sitt intresse för er verksamhet. Detta är vår hjärtefråga. 
 • I samarbete med oss får ni tillgång till marknadens bästa verktyg för kompetensbaserad rekrytering, så som datadriven annonsering, kvalitetssäkrade testverktyg, digital referenstagning, mätning av kandidatupplevelse ...
 • Slutligen lite extra grädde på moset; välj mellan vår bok Rekryteringsboken för chefer (Liber, 2018) eller två inlogg till vår digitala rekryteringsutbildning för rekryterande chef och HR . 

Ett urval av rekryteringar som vi har genomfört: 

COO till Smartify

HRBP till Keolis

Global TA partner till Elekta

HRBP till PWC

Produktchef Vin till Arvid Nordquist

PR-ansvarig till Holmen Skog

Head of people & culture till Excillum

Digital marketing manager till GS1

 
 

Andra tjänster inom rekrytering och urval

Oavsett om ni önskar objektiv personbedömning, träffsäker assessment eller effektiv screening har vi kvalitetssäkrade verktyg och metoder att anpassa till era behov.

Vi kan exempelvis hjälpa er med:


Vill du veta mer?

Ring oss eller fyll i dina uppgifter nedan, så hittar vi ett lämpligt upplägg för era rekryteringsbehov.

Psst! Har du flera rekryteringar som ska hanteras parallellt eller står du inför en rekryteringstopp? Hyr då istället in en rekryterare från oss!

Konsulter inom rekrytering

Kvalitativt rekryteringsstöd på insidan

Har ni behov av att rekrytera in flera nya medarbetare under en period? Ta in en rekryterare från oss!

Bästa sättet att hantera era rekryteringsbehov är enligt oss med en intern rekryterare, på plats hos er. I nära samarbete med rekryterande chefer, med den förståelse för er kultur och era kompetensbehov som det innebär, får ni bästa tänkbara rekryteringshjälp till det mest kostnadseffektiva affärsupplägget.

Vad tjänar ni på detta upplägg?
 • Träffsäkert. Matchningen blir som allra bäst i nära samarbete med verksamhetens chefer, där vi lär känna er på riktigt.
 • Proaktivt. Era tjänster marknadsförs i ert eget arbetsgivarvarumärke, kandidaterna hanteras i ert eget rekryteringssystem och på så sätt bygger vi er "pipe" av potentiella framtida medarbetare. Har ni inget rekryteringssystem så hjälper vi er med detta också.
 • Kandidatupplevelsen stärks. Intervjuerna hålls i era lokaler (eller digitalt) och kandidaterna kommer att uppleva att de slipper mellanhanden som det externa rekryteringsföretaget innebär.
 • Ni får hjälp av en av marknadens allra bästa rekryteringskonsulter. Kompetensöverföring och best practice får ni på köpet.

Våra konsulter är utbildade i kompetensbaserad rekrytering, har ett helt nätverk av rekryteringsentusiaster endast ett samtal bort, har tillgång till HOME of Recruitments strukturkapital i form av mallar och underlag och har tillgång till - och certifieringar i - alla våra grannars verktyg. Allt för att lyckas i sitt uppdrag hos er! Läs mer om hur vi jobbar och varför här.

Vill du veta mer?

Ring oss redan idag, eller fyll i nedan formulär, så hittar vi rätt upplägg för era rekryteringsbehov!

Utbildning i rekrytering

Gör alla involverade trygga i hantverket.

Vi har utbildat tusentals ledare, HR-medarbetare och TA-specialister inom kompetensbaserad rekrytering. Vi gör det svåra och komplicerade lättillgängligt, och det kompetensbaserade arbetssättet applicerbart i vardagen. Alla kursdeltagare kan använda sina nya kunskaper redan nästföljande dag.

Vi erbjuder virtuella utbildningar, digitala upplägg och traditionella fysiska klassrumsutbildningar. Ofta i en kombination. Innehåll, längd och format anpassas till just era behov.

Rekryteringsutbildning för ledare

Verksamhetens ledare står för de absolut flesta av alla anställningsbeslut som fattas. Därför erbjuder vi en uppskattad och välbeprövad halvdagsutbildning för ledare, med fokus på rekryteringsfällor, kandidatupplevelse och träning i kompetensbaserad intervju. 

Digital rekryteringsutbildning 

Som komplement eller alternativ till traditionell klassrumsundervisning har vi tagit fram en digital rekryteringsutbildning. HOME of Recruitment Academy är mer än en utbildningsinsats, det är en plattform att återvända till för repetition, inhämtning av tips och mallar inför och under varje aktuellt rekryteringstillfälle när det väl är dags att rekrytera. Ta del av en demo och läs igenom vår FAQ här.

Diplomering

Jobbar du med rekrytering idag? Har du mer att lära, vill du ständigt utveckla dig och fördjupa dina kunskaper? Härligt, då har vi sannolikt en hel del gemensamt. Att diplomera sig hos oss ger dig en kvalitetsstämpel.

Annat upplägg?

Vi håller föreläsningar för ledningsgrupper, workshop för HR samt utbildningar för interna rekryteringsfunktioner. Önskar ni använda vårt kompetensramverk, ta del av våra mallar och intervjufrågor, köpa ett "intervjuteknik-kit" eller beställa vår bok Rekryteringsboken för chefer, så ordnar vi givetvis även det.

Vill du veta mer?

Ring oss eller fyll i dina uppgifter nedan, så hittar vi ett lämpligt upplägg för er.

Utveckling av rekrytering

Tillsammans utvecklar vi er rekrytering.

Ibland behöver man någon att bolla lite med, någon som kommer med tankar och input utifrån, någon som utmanar. Oavsett om ni önskar förfina, utveckla eller ta fram något helt nytt. Oavsett nuläge, förutsättningar och vision kan vi hjälpa er.

Att omsätta teorin i praktiken är vad vi är experter på. Vi anser att alla steg i rätt riktning är bra steg att ta. Stora som pyttesmå. Att bryta ner det stora projektet i mindre bitar är enligt vår erfarenhet ofta det som ger störst effekt.  Kanske är det något av nedan som ni behöver hjälp med just nu? 

Exempel på vad vi kan hjälpa er med
 • Nulägesanalys. Vi hjälper er att se över nuläget. Vi tittar exempelvis på organisation och befintlig process, och kommer med utifrån perspektiv, råd och "best practice".

 • Intern rekryteringsfunktion. Vi hjälper er med utformning och uppbyggnad. Vilka kompetenser behövs, vem gör vad och hur ska fördelningen se ut mellan HR och chefer?

 • Design av rekryteringsprocess. Funderar ni på att börja använda testverktyg för screening? Skulle ni ha nytta av arbetsprov? Vad ska ni göra först, och sen, och sist? Vi hjälper er att sätta processen.

 • Val av leverantör. Det är inte helt enkelt att välja leverantör. Alla talar i egen sak och dessutom händer det mycket och snabbt på marknaden. Det kan vara svårt att hinna hålla sig uppdaterad. Vi är det. Baserat på en kravprofil utifrån era förutsättningar och mål ger vi våra rekommendationer.

 • Attraktion. Behöver ni marknadsföra er på ett annat sätt? Nå en ny målgrupp? Sänka tröskeln för era tänkbara kandidater? Låt oss hjälpa er.

 • Business case. Låt oss hjälpa er att räkna på det. När är det läge att hämta hem hela rekryteringsfunktionen och när lönar det sig att investera i ett nytt system eller verktyg.

 • Rådgivning. Vi agerar bollplank till dig som ansvarar för frågorna. Det kan handla om stöd inför en upphandling, hjälp med intern förankring, eller något mer mer specifikt så som att se över mallar och intervjufrågor. Ensam är sällan stark!
 
Vill du veta mer?

Hör av dig till någon av oss eller fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Online Academy - Digital rekryteringsutbildning

Höj lägsta nivån i hela verksamheten på ett effektivt sätt - utbilda alla chefer i kompetensbaserad rekrytering, när och var som helst.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss

Utvalda kunder

"I vår verksamhet är digitalisering högt upp på agendan, tillika rekrytering och kompetensförsörjning. När vi fick kunskap om HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning kändes den helt rätt för oss."

Läs mer

"Vi har tagit bort CV:t och det personliga brevet ur rekryteringsprocessen och istället infört tester på ett tidigt stadium. Samarbetet med HOME of Recruitment underlättade förankrings- och förändringsarbetet."

Läs mer

"Den digitala utbildningen kan cheferna genomföra på tid som passar dem, samtidigt som klassrumstillfället ägnas åt fördjupning och reflekterande diskussioner."

Läs mer