Stefan "the matchmaker" Holm

Stefan uppskattar rätt matchning. Oavsett om det är mellan en HOMEie konsult och ett kunduppdrag eller mellan mat och vin är det att få se 1 + 1 bli till 3, eller ännu mer, som ger Stefan ett lyckorus. Här följer en kort intervju med Stefan om vad som får honom att trivas på jobbet, och om vad det innebär att vara konsult på HOME of Recruitment.

Hej bästa Stefan Holm! Du är ju, förutom grundare och ansvarig för en massa annat här på HOME of Recruitment, ansvarig för alla våra fantastiska konsulter. Vad är roligast i det uppdraget tycker du?

Det roligaste är att hitta rätt konsult till rätt uppdrag, själva matchningen alltså. Och att sedan få ett kvitto på det genom nöjda kunder och nöjda konsulter som får växa genom de uppdrag de arbetar på. För en del konsulter är det första gången de provar på att arbeta inhouse med rekrytering och det är väldigt kul att få återkopplingen att de trots sin oftast långa erfarenhet av rekrytering upplever att det är annorlunda att jobba inhouse och att man utvecklas enormt av det. Nöjda kunder och nöjda konsulter är inte så förvånande mitt mål och det är en härlig utmaning.

Vi som jobbar på HOME of Recruitment presenterar oss inte som rekryteringskonsulter, utan som konsulter inom rekrytering. Kan du förklara vad vi menar, vad är skillnaden egentligen?

Vad vi menar är att vårt arbetssätt och metod innebär att man får vara konsult på riktigt, inhouse hos olika arbetsgivare. Man blir en kollega med de man rekryterar till och därigenom en expert på det man gör. Man förväntas att leda och driva rekryteringsarbetet internt och det gör man genom ett konsultativt förhållningssätt och mycket stakeholder management, där man på riktigt får bidra med sin kompetens och expertis. Att få agera både strategiskt och operativt tilltalar många av våra konsulter. Väl på plats on-site ser man oftast saker som kan förbättras vilket man kan vara med och påverka samtidigt som man rent operativt levererar rekrytering.

Om man är konsult hos oss, vad är det då man får? Vilka usp:ar skulle du säga att vi har som arbetsgivare?

Man får en arbetsgivare som genuint bryr sig om sina medarbetare. Jag jobbar med tät uppföljning och dialog med både konsulterna och våra kunder och finns där som ett bollplank. I tillägg får man utbildning i kompetensbaserad rekrytering, tillgång till marknadens bästa verktyg för att kunna vara framgångsrik i sitt uppdrag, ett nätverk och kollegor av likasinnade och så klart utmanande konsultuppdrag. Jag skulle också säga att man är med och bidrar till Home of Recruitments vision att öka kvalitén i rekryteringsarbetet och det är väldigt tillfredsställande för många av våra konsulter. Att få göra skillnad i en set-up där vi är ganska unika som bolag totalt sett.

Om man är intresserad av att söka jobb hos oss, hur går man till väga?

På vår jobbsida kan du hitta annons för att ansöka till att bli konsult hos oss. Om man bor i Stockholm så skickar man in sin ansökan här och bor man i Göteborg så ansöker man via den här sidan. Det går också utmärkt att höra av sig till mig direkt om man vill veta mer, på Stefan.holm@homeofr.se 

Slutligen, utöver att bygga bolag och matcha våra kunders olika förfrågningar med rätt HOMEiesar, vilken är din passion här i livet?

Vet inte om passion är rätt ord egentligen, men jag är väldigt intresserad av matlagning och gärna att matcha maten med ett gott vin. Men absolut, jag läser recept på kvällar och funderar ganska ofta på vad vi ska äta hemma, så passion kanske ändå är rätt ord. :)

Jag skulle också beskriva mig som en sportfåne med en egen lång ”karriär” där jag provat på det mesta som involverar en boll. Har också tränat min sons fotbollslag under många år och det blev en livsstil och passion. Klev av det uppdraget nyligen eftersom de nu är på en nivå där de har avlönade tränare. Har fått mycket cred av killarna i laget och det gör mig glad.

Tack Stefan för detta!

Om du som läser är nyfiken på att bli en i HOME-familjen kan du kontakta Stefan direkt eller läsa lite mer om hur vi jobbar här. Hoppas att vi hörs och ses!