Möt Maria Hansson, HOMEie

Maria Hansson är en energisk rekryteringsentusiast med extra stort intresse för personbedömning. Vi är så glada att ha Maria hemma hos oss. Nedan följer en kort intervju med Maria. Och om du liksom Maria delar vår syn på rekrytering, är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse för att jobba här hemma du med!

Hej Maria, så kul att ha dig här hemma! Berätta kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

Jag har jobbat inom rekryteringsbranschen de senaste sex åren. Jag har haft lite olika roller så som som Talent Manager, konsultchef, teamchef, rekryteringskonsult och rekryteringschef. När Corona tog vid så blev steget naturligt för mig att kliva in i konsultrollen och därmed åta mig egna rekryteringsuppdrag från mina kunder. Jag valde också att hoppa på en HR-chefs utbildning till diplomerad personalvetare på FEI där Josefin Malmer och Anki Stafwerfeldt är med som utbildare och håller i delen kring kompetensbaserad rekrytering. Jag tar examen i slutet av detta år.

Vad är anledningen till att du sökt dig till HOME of Recruitment?

Jag har haft äran att under min första tid på Wise ha HOME´s grundare som kollegor. Så när ett passande uppdrag dök upp här i början av året så fick vi kontakt igen och samarbetet var givet. Det känns verkligen roligt att få arbeta tillsammans igen då jag själv brinner för den kompetensbaserade rekryteringen och är lite av en nörd inom området.

Beskriv vad du gör på ditt uppdrag just nu.

Åh, det är en bred roll, allt från on boarding till off boarding kan man säga. Jag ser till att rätt talanger hittar till bolaget, jobbar med att stötta de rekryterande cheferna i allt du kan tänka dig kring rekryteringsarbetet.

Av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

Jag tycker om testfaserna, speciellt chefstester och att titta på riskbeteenden. Det är roligt och intressant när man testar personer man inte har bakgrunden på, som jag inte har intervjuat själv. Det gör själva intervjutillfället och återkopplingen mer utmanande och ställer verkligen krav på min kompetens. Men överhuvudtaget att ha den konsultativa rollen som jag har är fantastiskt kul och ständigt utvecklande.

Utöver att rekrytera kompetensbaserat, vad gillar du mer här i livet

Jag är en hälso- och träningsmänniska. Det är min livsstil och jag älskar att vara ute i skogen och motionera. Trädgård är ett stort intresse också och jag sjunger även gospel på min fritid.

Tack snälla Maria för intervju, och för den skillnad du gör ute hos vår uppdragsgivare!