Möt Petra Sedlinger, HOMEie

HOME of Recruitment-familjen växer. Här nedan följer en kort intervju med vår nya kollega Petra Sedlinger som började hos oss i maj 2021.  

Petra, berätta kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

"Absolut, det kan jag göra. Jag har en bakgrund inom service, marknadsföring och försäljning och tidigt i karriären jobbade jag med service och försäljning på bolag som H&M, Amex, Kodak och MC Donalds och innan jag började med rekrytering 2016 hade jag en lång period då jag jobbade inom entertainment licensing. Där var jag med och fick företag att göra kläder, leksaker, mat och böcker bl.a. med karaktärer som Mumin, Pippi Långstrump, Hello Kitty, Spiderman och Nicke Nyfiken. 2016 blev det äntligen rekrytering och naturligt för mig var att jobba med olika roller just inom marknad och kommunikation. Ganska snart kände jag att det bästa vore ju egentligen att få jobba inhouse med rekrytering. Jag tror att det ger mig som rekryterare möjlighet att göra ett ännu bättre jobb då jag får möjlighet att verkligen lära känna bolaget, förstå hur behovet ser ut på kort och lång sikt och på så sätt uppnå bästa möjliga resultat."

Vad var anledningen till att du sökte dig till HOME of Recruitment?

"HOME har jag följt över tid och imponerats mer och mer av, jag har uppvaktat Stefan och slutligen kommit i mål! Jag tycker att HOME står för det jag står för - använd inte magkänslan, jobba strukturerat och systematiskt med rekryteringens alla delar och att det faktiskt är avgörande och affärskritiskt för alla bolag, att göra bra rekryteringar." 

Härligt Petra. Så vad ser du fram emot att få göra nu när du klivit ombord här?

"Jag är en människa som älskar människor och jag går på riktigt igång när jag får ha första mötet med rekryterande chef, få höra vad de behöver, ställa frågor, förstå behovet och sätta igång processen. Jag längtar efter att få göra skillnad för bolaget jag kommer till!"

Av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

"Allra mest gillar jag nog själv uppstarten, spänningen förväntningarna, detektivarbetet med att bena ut behovet och att få sätta kravprofilen. Det är så spännande och väldigt avgörande för hur bra det ska gå i processen!"

Utöver att rekrytera kompetensbaserat, vad gillar du mer här i livet? 

"Åh, jag älskar mat på alla sätt, både att laga och äta. Reser gärna till varmare länder, softar i en solstol men vill också vandra, spela padel och kämpar med det tålamodsprövande återupptagna intresset - golf."

Tack snälla Petra för att du vill vara en del av oss och bidra till vår vision om fler rättvisa och träffsäkra rekryteringar!