Möt Maria Jansson, HOMEie

Maria kliver in i rollen som ansvarig för vårt Göteborgskontor i september 2021. Hon är utöver en fantastiskt sprudlande och härlig person också otroligt kunnig och erfaren inom allt som våra kunder kan tänkas ha behov av kopplat till kompetensbaserad rekrytering. Andra sidan är ni klara!?

Hej Maria, och varmt välkommen tillbaka hem till oss! Du ska ju dra igång HOME of Recruitments verksamhet på västkusten efter sommaren. Berätta, vad kommer ditt fokus vara?

Hej och tack, det här känns så himla kul! Jag har fått äran att ansvara för utbildningsdelen vilket är något som ligger mig varmt om hjärtat och därför känns otroligt kul att få fokusera på. Sedan kommer jag ju nu att finnas på plats lokalt och nära till hands för alla på västkusten som önskar samarbeta med oss. Jag är övertygad om att det precis som i övriga landet finns många företag även längs västkusten som behöver utveckla sitt rekryteringsarbete, och det ser jag fram emot att få hjälpa till med! Sedan hoppas jag ju såklart att vi inom snar framtid även kommer vara några konsulter anställda också så att vi blir en ännu större familj på den här sidan landet.

Vad är det som driver dig i detta arbete? Vad brinner du för inom det här området?

Att få jobba med kompetenshöjning och utveckling! Göra skillnad! Helt enkelt att få hjälpa andra som rekryterar att bli ännu duktigare och vassare på det de gör. För att rekrytera är svårt - det är viktigt att vara ödmjuk inför tycker jag. Samarbetar du med mig kommer jag sannolikt ställa mycket frågor för att förstå hur ni arbetar, så att vi tillsammans kan utmana invanda mönster i organisationen med målet att bidra till fler rättvisa och träffsäkra rekryteringar och därtill positiva kandidatupplevelser.

Du är ju inte ny egentligen här på HOME of Recruitment. Berätta, vad har du gjort tidigare hos oss, och vad hade du gjort innan du hittade ”hem” hit? 😉

Det stämmer. Innan min föräldraledighet jobbade jag som senior rekryteringskonsult för HOME of Recruitment med uppdrag på PwC i Göteborg. Jag hann även med att hålla i några föreläsningar i HOME of Recruitments regi i samband med att en av våra kunder utbildade alla sina chefer.

Totalt har jag jobbat med rekrytering i 13 år. Under mina första år i Göteborg var jag rekryteringsspecialist och projektledare inom Göteborgs Stad. Därefter jobbade jag på två olika myndigheter i roller som rekryteringschef och HR-strateg. Och back in the days jobbade jag många år som konsultchef uppe i Gävle där jag kommer från. Jag är otroligt glad och tacksam över att genom åren fått prova på att jobba både privat, kommunalt och på myndighet och skaffat mig värdefulla erfarenheter som jag gärna delar med mig av.

Att få representera HOME of Recruitment känns verkligen helrätt för mig och därför blev jag så vansinnigt glad när jag fick erbjudandet om att starta upp verksamheten i Göteborg! Jag får samarbeta med de enligt mig främsta rekryteringsexperterna i landet, ett gäng som jag dessutom med säkerhet vet att jag kommer ha roligt ihop med - jag menar, kan det bli mycket bättre?!

Det är så ömsesidigt, Maria! Så, vem tänker du borde boka in ett möte med dig redan nu och varför? Och hur går man då tillväga?

Du som har tankar om att utbilda er HR-personal och/eller chefer. Du som ser ett framtida behov av rekryterare i din verksamhet. Du som kanske överväger att bygga upp en egen rekryteringsfunktion inhouse istället för att ta in konsulter. Och du som faktiskt kanske inte riktigt vet ännu vad ert företag behöver, utan bara att ni måste göra något för att förbättra ert rekryteringsarbete. Boka in ett möte med mig i höst så börjar vi bolla idéer! Enklast är att bara maila oss här!

Slutligen, när du inte jobbar med kompetensbaserad rekrytering, vad gillar du att göra då?

Då håller mina tvillingar mig fullt sysselsatt! Dom är 15 månader nu och jag bara älskar att se dom utvecklas. Jag gillar att baka och gör en del tårtor, cupcakes och cakesicles mm på beställning. Det är min avkoppling och terapi, och min egna lilla lekstuga. Som kontrast till bakningen har jag under flera år tränat och coachat crossfit - en sport som jag verkligen längtar efter att få börja utöva mera snart igen. Men först ska jag köpa ett par nya löparskor! 

Tack snälla Maria! Vi är så galet pepp på att dra igång detta med full fart efter sommaren. Nästan så att man längtar till efter semestern, redan nu i början av juni. 

Vill du också vara med? Brinner du för rekrytering? Delar du våra värderingar och vårt synsätt? Bor du på bästkusten? Anmäl ditt intresse för att jobba med Maria och oss andra här.