Möt Louise Doverholt - IT-rekryterare på Handelsbanken

Louise är en nyfiken och driven rekryterare som trots sitt ointresse för teknik hittade sin nya passion inom IT-rekrytering. I den här intervjun får du en inblick i hennes bakgrund och varför hon tog steget och blev rekryteringskonsult. Du får också hennes tips på hur du gör för att få koll på begreppen om du är ny inom IT-rekrytering. 

Berätta lite kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

"Innan jag kom till Home var jag hos Ada Digital och jobbade med IT-Rekrytering i ungefär ett år. Dit kom jag först efter ett halvår på Teknikföretagen som HR-assistent som var mitt första jobb efter examen från personalvetarprogrammet på Södertörn."

Hur kommer det sig att du tog steget och började jobba som konsult för oss på HOME of Recruitment?

"Om man känner mig vet man att jag drivs av att arbeta med förändring och att lära mig, vare sig det är om verksamheten eller rollen jag rekryterar för. Så rollen som konsult hos Home var verkligen som handen i handsken, en möjlighet att få jobba närmare verksamheten och bidra till förändring med ett konsultativt arbetssätt.

Sedan kände jag även en hel del personer som kunde intyga hur bra arbetsgivare HOME är vilket gjorde att det kändes väldigt tryggt. " 

Vill du berätta lite kort om uppdraget som du är ute på nu, vad gör du där?

"Jag har precis kommit ut på mitt uppdrag hos Handelsbanken, och där kommer jag att jobba med både operativ IT-rekrytering och att bygga upp självaste TA-funktionen internt. Utöver de ”traditionella” delarna av rekryteringsprocessen innebär det mycket search och fokus på employer branding eftersom kompetensbristen är så pass stor." 

Är det något område inom rekrytering som du brinner extra mycket för, eller som du är specialiserad inom?

"Som nämnt så har jag ju faktiskt bara rekryterat inom IT vilket jag verkligen tycker är sjukt spännande. Hade du sagt det till mig för 2 år sedan hade jag nog rynkat på pannan i misstro med tanke på hur okunnig och intresserad av teknik jag var. Men vips så hamnade jag här, och att få lära sig om IT och jobba nära IT-specialister som bygger vårt digitala samhälle är genuint bland det bästa jag vet." 

"Sen är även den kompetensbaserade approachen till IT-rekrytering väldigt intressant och viktig i min mening. Inte bara råder det kompetensbrist i branschen - den är också fortfarande ganska homogen. Det är inte optimalt med tanke på hur viktigt just kreativitet är för den digitala utvecklingen. Därför tror jag att kompetensbaserad rekrytering verkligen kan bidra till att tillgodose branschen med just kompetens och mångfald."

Hur skulle du beskriva kulturen hos oss på HOME? 

"Jag skulle säga att Home "bara är" - lite som att vara hemma faktiskt. Det märks att alla är sig själva och får vara det, vilket gör att jag känner mig inspirerad att vara mig själv. Det finns ingen prestige eller höga krav, och alla älskar rekrytering. Vare sig det handlar om att diskutera ett faktiskt ärende eller en avslappnad lunchdiskussion känner jag att jag är runt (och själv tillåts vara) en riktig rekryteringsnörd."

Har du några intressen eller hobbies som du vill dela med dig av?  

"På gott och ont är jag en sådan som byter hobby ganska regelbundet. Så beroende på när du frågar kan jag göra allt från att brodera, sitta i Photoshop, skriva, laga mat eller nåt annat som innebär att jag får vara kreativ."

Louises tips till dig som ska rekrytera inom tech (och som saknar bakgrund i området). Så här lär du dig: 

👩‍💻 Våga fråga! Det är ju det vi som rekryterare kan som bäst, och utan frågor inga svar!

👨‍💻 Vågar du inte fråga en person? Ja men Google är din bästa vän! Jag googlar verkligen allt jag ser och hör, ibland saker jag kanske redan borde kunna…

👩‍💻 På tal om the ”worldwideweb” så finns massa resurser som är återanvändbara, kan bl.a. rekommendera GlossaryTech!

👨‍💻 Följ IT-experterna på Linkedin och fyll flödet med begripliga (och ofta humoristiska) illustrationer.

👨‍💻 Anteckna och spara egna förklaringar. Inget har hjälpt mig förstå IT lika bra som jag förra veckan.

Vill du få tips om IT-rekrytering?

Följ Louise på LinkedIn - hon delar ofta med sig av tips och inspiration i ämnet.