Tina brinner för att rekrytera på potential

Här berättar Tina Sundman, vår positiva och härliga kollega som just nu är på uppdrag på Scania, om sin syn på rekrytering och varför hon valt att jobba på HOME of Recruitment.

Berätta kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började som konsult på HOME?

Absolut kan jag det. Jag har jobbat som rekryteringskonsult på olika rekryterings- och bemanningsföretag de senaste 10 åren. Mitt fokus har alltid legat på headhunting och search så att skapa relationer är viktigt för mig.

Vilken del eller område inom rekrytering brinner du allra mest för? Varför?

Jag älskar att arbeta med de olika verktygen som ger en helhetsbild av kandidaten. Jag har en förkärlek till personlighets- och kapacitetstester vilket är ett objektivt sätt att bedöma kandidater.  Rekrytering ska inte bara handla om vilken kandidat som har längst erfarenhet eller lämpligast utbildning, att ha rätt personlighet och drivkraft är också ofta avgörande för att lyckas. Därför brinner jag för rekrytering som snarare bedömer kandidaternas potential än deras utbildning och erfarenhet.

Om du inte var konsult inom rekrytering, vad skulle du kunna tänka dig för alternativ karriär?

Som alternativ karriär skulle jag vara författare. Sitta i en stuga ute på landet och skriva kriminalromaner.

Utöver rekrytering och allt som hör därtill, vad är din passion här i livet?

Mina intressen utanför rekrytering är mest löpning och andra former av träning.

Vad är anledningen till att du sökt dig till oss på HOME of Recruitment?

Jag funderade länge innan jag tog steget från fast anställd till att bli konsult. Jag hade träffat Josefin Malmer på ”nätverket för rekryteringsnördar” och fick mer information från henne vad det innebar att vara konsult på HOME. Att arbeta som konsult genom HOME är att ta ett helhetsansvar för rekryteringsfunktionen. Det handlar inte bara om att lösa styckvisa rekryteringar utan om att se helheten och göra det bästa av det man kan ute hos kunden. Vi från HOME fokuserar på leverans och kandidatupplevelse vilket passar mig bra.

Stort tack Tina! Vi är så glada att ha dig i familjen. 

Om du delar Tinas och vår inställning till rekrytering, och blir nyfiken på att vara med kan du läsa mer om hur vi jobbar här.