Fasticon utvecklar sin rekryteringsprocess

Vår erfarenhet är att det är de allra bästa rekryterarna som själva aldrig ser sig själva som fullärda. Fasticon är ett av de rekryteringsbolag som anlitat HOME of Recruitment för att utveckla både processer och sig själva. Här berättar Jeanette Kanka, Head of Research, om samarbetet.

Hej Jeanette, vi är så glada för vårt samarbete. Kan du berätta, vad var anledningen till att ni tog kontakt med oss på HOME of Recruitment?

Vi på Fasticon har mycket kunskap inom företaget och vill alltid vara ”på tå”. Vi vet att det är viktigt med ständigt lärande och vi är många inom företaget som omvärldsbevakar HR-området. Vi önskade också att någon utanför företaget kunde granska vår rekryteringsprocess. HOME of Recruitment fick mycket goda rekommendationer när vi letade efter ett seriöst och kunnigt bolag som kunde hjälpa oss med detta.

Vad har samarbetet handlat om?

Vi fick en extern granskning av hela vår rekryteringsprocess. Vi fick också goda tips och idéer samt en gedigen genomgång av begreppet kompetensbaserad rekrytering. Det har varit värdefullt för oss att stanna upp och reflektera kring hur vi arbetar, vilket har gett oss många insikter.

Hur skulle du beskriva samarbetet med HOME of Recruitment?

Vårt samarbete fungerade alldeles utmärkt. Katarina Riml är en mycket pedagogisk och kunnig person inom HR-området och hon bemötte oss mycket professionellt hela vägen. Hon gav oss även mycket värdefull input från sina tidigare arbetslivserfarenheter. Vi kan varmt rekommendera henne!

Hur blev resultatet och vad är nästa steg?

HOME of Recruitment genomförde en föreläsning och workshop kring kompetensbaserad rekrytering. Vi implementerade också vår uppdaterade rekryteringsprocess vid samma tillfälle. Nästa steg är att vi nu digitaliserar våra processer ytterligare. Vi på Fasticon vill hela tiden ligga i framkant!

Stort tack Jeanette för att du berättar om vårt roliga och givande samarbete. 

Om ni liksom Fasticon vill ligga i framkant och få vår hjälp med utveckling är ni varmt välkomna att kontakta oss!