Skolverkets nya chefsrekrytering

Skolverket har tillsammans med HOME tagit fram en ledarprofil med tillhörande rekryteringsprocess. Anna Skrufve, HR specialist, berättar om samarbetet.

Vad var anledningen till att ni tog kontakt med HOME of Recruitment?

Vi hade hört gott om HOME of Recruitment. Efter att ha sett Josefin hålla en föreläsning/workshop och det sammanföll med ett påbörjat arbete hos oss kontaktade vi Josefin för att diskutera ett möjligt samarbete kring vår chefsrekryteringsprocess.

Vad har samarbetet handlat om?

Vi har under en workshop fått hjälp att fastställa en chefsprofil som utgår från kompetenser vi ser vara framgångsrika i en chefsroll hos oss. Vi har också tagit fram ett förslag på en ny rekryteringsprocess och framförallt att effektivisera vårt urvalsarbete.

Hur skulle du beskriva samarbetet med HOME of Recruitment?

Samarbetet har fungerat toppenbra. Vi har framförallt uppskattat deras engagemang, kunskap och kompetens, dessutom finns ett genuint intresse för dessa frågor vilket märks och leder till värdefulla resonemang. Josefin har en mycket god förmåga att driva arbetet framåt, ha fokus på rätt saker och bidra med mycket kloka idéer och inspel. Dessutom finns en stor portion humor så arbetet blir lättsamt och roligt! Vi har känt oss väldigt engagerade och sett fram emot varje möte med HOME of Recruitment!

Såhär säger en av Annas HR-kollegor om samarbetet:

”Jag skulle vilja lyfta fram HOME of Recruitments kunskap och förståelse för våra förutsättningar som statlig myndighet som ska styras av LoA. Eftersom skicklighetsbegreppet är så centralt för oss så har det flutit på så bra med HOME of Recruitment och deras fokus på kompetensbaserad rekrytering. Vi har fått hjälp att hitta snabbare sätt utan att kravet på skicklighet har blivit lidande.”

Hur blev resultatet och vad är nästa steg?

Resultatet blev ett förslag till ny chefsrekryteringsprocess och underlag som hjälper oss att effektivisera arbetet, t.ex. med hjälp av bättre urvalsmetoder och mallar. De effekter vi sett i chefsrekryteringsprocessen kommer vi att tillämpa i resten av våra rekryteringar så arbetet vi gjort tillsammans med HOME of Recruitment har fått stort genomslag. Vi är mycket nöjda med den hjälp vi fått och ser fram emot att arbeta med vår nya process!

Tack snälla Anna! Vi är så glada för vårt samarbete.

Om du också vill ha vår hjälp att rekrytera en ny chef eller ledare? Läs mer om hur vi kan hjälpa dig här.