Sanna Frid - HR Business Partner på Ambea

För att lyfta fram några av de fantastiska kandidater vi möter har vi startat serien "Vem fick jobbet?". Här får du möta slutkandidaten för rollen HR Business Partner på Ambea.  

Grattis till din nya tjänst Sanna! 🎉
Berätta kort om vad ditt uppdrag är och vad som gör rollen så intressant för dig?

"Tack! Mitt uppdrag som HR Business Partner hos Ambea är främst att agera chefsstöd för våra chefer ute i verksamheterna. Vi säkerställer bland annat att lagkrav och kollektivavtal utifrån arbetsrätten följs samt ger våra chefer så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas i deras uppdrag."

"För mig är rollen intressant då jag har en bakgrund från vård- och omsorgsbranschen sedan tidigare, där jag har arbetat inom äldreomsorg under studietiden samt även med HR-frågor efter det. Att få vara med och bidra till en ännu bättre äldreomsorg framåt känns för mig väldigt givande och som att mitt arbete kan göra skillnad, både i det lilla och det stora."

Sanna-Frid-Ambea-2

Hur har den första tiden varit?

"Första tiden hos Ambea har varit långt över förväntan, faktiskt den bästa introduktion jag har haft hittills på ett nytt jobb. Jag har blivit så väl omhändertagen, inskolad och inkluderad i gruppen. Min chef och mina kollegor har förberett en gedigen introduktionsplan som sträcker sig över flera månader, vilket är värt en guldstjärna för mig som är helt ny och relativt junior i min roll. Det bästa av allt har varit den värme, glädje och gemenskap jag kände från samma minut jag klev in på min första dag hos Ambea. Det är något med företagskulturen, den är så otroligt empatisk, glädjefylld och fylld med kompetens!"

När du tittar tillbaka på rekryteringsprocessen, hur upplevde du den? 

"Rekryteringsprocessen minns jag bara som positiv. Jag fick snabbt återkoppling trots att jag ansökte efter sista ansökningsdag och fick ändå vara med utifrån min bakgrund. Intervjuerna minns jag som att jag blev lyssnad på och sedd för den jag är. Det som stack ut var att jag inte behövde skriva något personligt brev, utan fick lägga fokus på att presentera mig i verkligheten när det hade gjorts ett urval redan där jag var intressant som kandidat, vilket jag tycker var väldigt positivt. Jag kan inget annat än att rekommendera HOME of Recruitment!"

Vi önskar dig ett stort lycka till Sanna - och vi ser fram emot att få följa dig och framgångarna på Ambea.