Distanskurs

Kompetensbaserad intervjuteknik

Kurs-kompetensbaserad-intervjuteknik

Maximera dina anställningsintervjuer 

Lär dig intervjutekniken som ökar träffsäkerheten i dina rekryteringsbeslut.

Med SBR-tekniken får du insikter kring en kandidats kompetens genom att ställa frågor kopplat till situation, beteende och resultat.

På så sätt kan du lättare bedöma kandidatens beteende och kompetenser - både personliga och formella. Det ger dig ett bättre beslutsunderlag och kandidaterna en mer rättvis bedömning.

Denna distanskurs är en heldag med teori, diskussioner och övningar som hjälper dig att få ut mer av dina anställningsintervjuer.

Kurs-kompetensbaserad-intervjuteknik-3

Innehåll:

  • Vad kompetens egentligen är, och hur kan du kan mäta den
  • Hur du använder ett kompetensramverk inför din intervju
  • Intervjuteknik - teori och övningar i grupp
  • Hur du bedömer dina kandidaters svar
  • Hur du höjer kandidatens upplevelse av intervjun

I kursen ingår:

  • Teori, diskussioner och övningar i grupp

  • Mallar för kravprofil, intervjuguide och referenstagningsguide.

  • HOME of Recruitments kompetensramverk med förslag på 60 kompetensbaserade intervjufrågor i pdf.
  • Tillgång till delar av vår digitala utbildning i kompetensbaserad rekrytering, under 2 veckor.

  • Rekryteringsboken för chefer

Datum & anmälan: 

26 maj eller 31 augusti
9:00-16:00 (med en timmes lunchpaus)

Utbildningen sker via Teams. Vi tar emot 15 deltagare per kurstillfälle så anmälan stänger tidigare om alla platserna blir bokade.

Vid färre än 10 anmälda förbehåller vi oss rätten att skjuta fram kursen. Du har då självklart möjlighet att hoppa av om det nya datumet inte passar dig.

Investering:

5 900 SEK, exkl. moms.

För att säkra din plats (begränsat antal) fakturerar vi i samband med din anmälan (betalningsvillkor 30 dagar.)

Tips! Boka en företagsanpassad kurs

Är ni flera från samma företag? Boka in en utbildning anpassad för dig och dina kollegor - på plats hos er eller hos oss. Klicka här för att maila Josefin Malmer så tar hon fram innehåll och upplägg som passar er.

Anmäl dig till kursen här:

Anmälan är bindande men din plats kan överlåtas till en kollega om du får förhinder.

Kursledare

Josefin Malmer

Josefin har arbetat med rekrytering sedan 2006, och har lång erfarenhet av att utbilda både chefer och TA specialister inom kompetensbaserad rekrytering. Hon är certifierad i flertalet testverktyg och har flera års erfarenhet av att certifiera användare av arbetspsykologiska testverktyg. Josefin är utbildad personalvetare med examen inom pedagogik, och har arbetat både operativt och strategiskt inom kompetensförsörjning. Josefin är medgrundare av HOME of Recruitment, medförfattare av boken Rekryteringsboken för chefer (Liber, 2018) och driver också Rekryteringspodden. 

Maria Jansson

Maria har jobbat med rekrytering sedan 2006, och har lång erfarenhet av att utbilda både chefer och TA-specialister i kompetensbaserad rekrytering. I grunden är Maria utbildad ekonom med inriktning organisation och ledning, och har även en rad olika certifieringar i arbetspsykologiska testverktyg.

Maria har erfarenhet av rekrytering i både privat, statlig och kommunal verksamhet i roller som bl a rekryteringsspecialist och rekryteringschef.

Kurs-kompetensbaserad-intervjuteknik-4

Få mer träffsäkra beslutsunderlag när du rekryterar. 

Den här heldagskursen i kompetensbaserad intervjuteknik syftar till att effektivisera verksamheters affärskritiska kompetensförsörjning genom mer träffsäkra beslutsunderlag. 

Kursen riktar sig till dig som redan jobbar med rekrytering (eller som snart gör det) och som vill ha en metod för att kunna bedöma dina kandidater på ett effektivt och rättvist sätt i dina anställningsintervjuer.

På en dag får du lära dig hur du använder en kompetensbaserad intervjuteknik, så att du redan dagen efter är redo att använda det i praktiken, och du behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen.

 

Sagt om våra utbildningar

"Jag älskar ert sätt att bryta ner kompetensbegreppet!"

"Tack! Jag har fått med mig handfasta tips och underlag att använda redan i nästa intervju. Så användbart!"

"Genom utbildningen hos er har jag hittat bättre sätt att förklara internt, varför vi gör som vi gör när vi rekryterar hos oss."

Så har vi hjälpt andra kunder

”Vi hade redan ett samarbete genom att vi hyrt in en rekryterare från HOME of Recruitment och därför hade vi sett den höga kompetensen och kunskapsnivå som erbjuds. Därav blev HOME of Recruitment ett naturligt val för oss när vi skulle ta fram toolkit för rekrytering!"

Läs mer

"För mig är det viktigt att känna mig trygg och att ha en tät dialog med rekryteraren. Jag upplevde samarbetet under hela processen som väldigt proffsigt, enkelt, fint och personligt. Jag kände mig trygg i hela processen och fick alltid snabbt svar/återkoppling. Processerna sköttes proffsigt och effektivt."
”En annan sak är att cheferna som många gånger är stressade, också upplever att det blir mycket mer tidseffektivt att arbeta så här. Det är något flera har återkopplat till mig. Att det är supersmidigt när man gör det enligt den här processen”

Läs mer