Sourcing-search-utbildning-Home-of-Recruitment
DISTANSKURS - 3h

SOURCING - Öka inflödet av relevanta kandidater

Lär dig att skapa struktur och upplägg för en searchstrategi, att hantera viktiga verktyg och få tips på arbetssätt som lämpar sig bäst beroende på kompetens du söker efter. 

Pris: 2900 kr

Nästa tillfälle: 25 september 2024, kl 9-12

Anmäl dig här Eller scrolla ner för att läsa mer

Innehåll:

  • Searchstrategi – Hur du tar ett helhetsgrepp kring searcharbetet som går i linje med företagets långsiktiga kompetensförsörjning.
  • Vilka verktyg och plattformar som finns och hur du bäst arbetar i dem. 
  • Hur du kommunicerar på ett framgångsrikt sätt för att bygga långsiktiga relationer. 
  • Uppföljning – Hur du bör arbeta för att säkra upp kompetens för framtiden.
  • KPI:er & mätetal – Vad du ska mäta för att säkerställa framgång och ROI på ditt searcharbete.

I utbildningen ingår:

  • Online Academy - digital utbildningsportal i rekrytering (tillgång till delar av portalen under 2 veckor).

  • Mall för searchstrategi samt lathund för hur du bygger en boolean string. 

  • Metoder, diskussioner och erfarenhetsutbyten i grupp. 

Datum & plats:

Kurslängd: 3 timmar.
Investering:
2 900 SEK (exkl. moms).
Plats: Online (Teams).
Kurstillfällen: 25/9, 21/11 (välj i listan)
Tid: 9-12.
Kursledare: Louise Doverholt

För att säkra din plats fakturerar vi i samband med din anmälan (betalningsvillkor 30 dagar). Anmälan är bindande men din plats kan överlåtas till en kollega om du får förhinder. 

Vid för få anmälda förbehåller vi oss rätten att skjuta fram kursen. Du har då självklart möjlighet att hoppa av om det nya datumet inte passar dig.

Boka din plats här!

sourcing-4

Tips! Boka en egen företagsanpassad kurs.

Är ni flera från samma företag? Boka in en utbildning anpassad för dig och dina kollegor - på plats hos er eller hos oss.

Kontakta Maria som är utbildningsansvarig så tar hon fram innehåll och upplägg som passar er.

sourcing-2

Effektivisera ditt search-arbete

I denna kurs går vi igenom kompetensbaserad sourcing, och lyfter upp förståelsen för search-hantverket till det affärskritiskt strategiska arbete som det faktiskt är.

Du får lära dig att skapa struktur och upplägg för en searchstrategi, att hantera viktiga verktyg såsom exempelvis LinkedIn Recruiter, och du får tips på arbetssätt som lämpar sig bäst beroende på kompetens du söker efter. 

Kursen vänder sig till dig som behöver input och mer kunskap i arbetet med att bidra till företagets långsiktiga kompetensförsörjning. Du kanske jobbar med search sedan en tid tillbaka, eller så är det ett nytt område för dig. 

Här får du fördjupa dig inom hantverket och höja motivationen till search som metod för att öka inflödet av relevanta kandidater och bygga en långsiktig pipeline. Målet är att ge dig en god grund i search, tillsammans med kunskaper i hur det kompetensbaserade arbetssättet kan fungera som metod, så att du kan tillämpa det i ditt eget arbete.  

Denna distanskurs innefattar metoder, kunskapsdelning, diskussioner och övningar som hjälper dig att få ut mer av ditt search-arbete. 

sourcing-3

Få mer struktur i ditt sourcingarbete  

Den här kursen i kompetensbaserad sourcing syftar till att effektivisera verksamheters affärskritiska kompetensförsörjning genom mer träffsäkra beslutsunderlag.  

Kursen riktar sig till dig som jobbar med rekrytering (eller som snart gör det) och där search av kandidater är en naturlig del av din vardag. Kanske är du ny inom yrket, eller också så har du jobbat länge med search och ser nu behov av att vässa dina kunskaper, öka motivationen och få mer struktur i ditt sourcingarbete.  

Under dessa tre timmar får du med dig verktyg som kommer öka effektiviteten och träffsäkerheten i ditt framtida sourcingarbete.  

Louise D-3

Kursledare Louise Doverholt

Louise är specialiserad inom tech-rekrytering där hon har byggt upp en stark kompetens inom search. Hennes bakgrund på rekryteringsbolag har gett stor insikt i datadriven search såväl som olika roller och bolag. Idag arbetar hon som inhouse Talent Acquisition-konsult där hon bygger search strategi, pipelines för bristkompetenser och utbildar ett TA-team inom search.  

Viktigaste delarna för Louise är att approchera search på ett nyfiket och strukturerat sätt för att lära sig om hantverket, målgruppen /kandidaterna och branschen, och att skapa långsiktighet.  

Hon delar också med sig av sina kunskaper inom search via Linkedin (följ henne här!) och i kundspecifika utbildningar och workshops.  

Kontakta Louise direkt här.