Diplomeringsutbildning-kompetensbaserad-rekrytering-Home-of-Recruitment-NY
UTBILDNING INOM REKRYTERING/TALENT ACQUISITION

Diplomerings- utbildning i kompetensbaserad rekrytering

För dig som redan arbetar kompetensbaserat och som vill kunna intyga ditt professionella arbetssätt eller för dig som vill utveckla dig och säkerställa att du arbetar på rätt sätt. 

Under fyra virtuella utbildningsdagar får du en genomgång av samtliga delar av det kompetensbaserade arbetssättet; allt från kravprofilsarbete till referenstagning, med ett stort fokus på kandidatupplevelsen längs hela processen. 

Anmäl dig här Scrolla ner för att läsa mer om utbildningen

Datum och anmälan

Kurslängd: 4 dagar.
Investering: 14 900 SEK
 
Är ni två eller fler som anmäler er från samma verksamhet får ni 10 % rabatt.
Plats: Online (Teams).
Tid: 9-16. 
Kursledare: Maria Jansson & Josefin Malmer.

Hösten 2024
Kursomgång 1: 11/9, 12/9, 26/9 och 8/10.
Kursomgång 2: 23/10, 24/10, 7/11 och 20/11.

För att säkra din plats fakturerar vi i samband med din anmälan. (Betalningsvillkor 30 dagar, pris exklusive moms.) 

Utöver utbildningen ingår:

 • Rekryteringsboken för chefer (Malmer, Stafwerfeldt, Liber 2018).
 • Online Academy - digital utbildningsportal i rekrytering (under tre månader)
 • Mallar för kravprofil, intervju och referenstagning.
 • HOME of Recruitments kompetensramverk med 60 kompetensbaserade intervjufrågor.
 • Diplom efter avklarad examen.

Anmäl dig här:

Delar av innehållet:

 • Definition av kompetensbegreppet
 • Design av rekryteringsprocessen
 • Digitalisering av urvalsprocessen
 • Test - teori och tips kring användning 
 • Kompetensbaserad intervjuteknik
 • Kompetensbaserade arbetsprover
 • Kompetensbaserad referenstagning
 • Konsultativt förhållningssätt

Utbildningen avslutas med en skriftlig examination. I samband med den får du konkret feedback från oss på en verklig rekryteringsprocess som du finslipat under utbildningen.

Efter avklarad examen kan du stolt motta ett diplom som både särskiljer och positionerar dig i branschen, och har en rekryteringsprocess som du kan känna dig trygg med. Du kommer även kunna visa i din LinkedIn-profil att du är Diplomerad av HOME of Recruitment under Licenser & Certifikat.

För att bli diplomerad krävs 100 % närvaro, aktivt deltagande i gruppdiskussioner och praktiska övningar samt godkänd inlämningsuppgift. Det är inte möjligt att byta ut eller ta igen missade utbildningsdagar vid senare tillfälle, eftersom det inte blir bra för övriga kursdeltagare. 

Betyg 9,3 av 10.

Vi är så stolta över att ha fått betyget 9,3 av 10 i  senaste utvärderingen av utbildningen. Vad några av de senaste deltagarna säger: 
 
"Inspirerande och konkreta tips. Uppskattar verkligen att vi djupdykt framförallt inom vissa områden, det uppskattar jag. Det blir så greppbart och tydligt. Härlig energi. tack för de här dagarna!!!"


"Väl genomarbetad utbildning som ger en de verktyg man behöver i rekryteringsarbetet, oavsett om man är erfaren eller ny inom området. Konkret, tydlig och inspirerande! Och bra balans mellan information, dialog och reflektion. Extra plus för att Maria och Josefin var så inlyssnande och snabba på att förstå våra frågor och dilemman."

"Mycket positiv. Fått med mig otroligt mycket från utbildningen. Bra upplägg med både föreläsningar, webutbildningen och examinationsuppgiften.

sourcing-4

Tips! Vill ni ha en alldeles egen Diplomering?

Boka in en Diplomering för ert TA-team (minsta antal deltagare är 8 personer) på datum som passar er.

Kontakta Maria Jansson som är utbildningsansvarig så tar hon fram innehåll och upplägg som passar er - klicka här för att maila Maria. 

Vem vänder sig utbildningen till?

Diplomeringen är för dig som jobbar med rekrytering inhouse eller på ett rekryteringsföretag, för dig inom HR som har rekrytering som ansvarsområde eller för dig som står inför att börja arbeta med kompetensbaserad rekrytering. Om du är osäker på om det är rätt nivå för dig (eller dina kollegor) är du välkommen att höra av dig!

Mer än en utbildning.

Att få spendera tre hela dagar tillsammans med rekryteringsentusiaster och -specialister från andra och vitt skilda verksamheter är berikande på så många sätt. Dina "kursares" klokskaper och idéer har du via nätverket tillgång till långt efter det att utbildningen är klar.

Bland tidigare deltagare finner vi exempelvis Trafikverket, Stena Line, Karolinska, Länsförsäkringar, Upplands Väsby kommun, Tyréns, Midroc, Kriminalvården, Gjensidige, Jurek, Skellefteå kommun och Elektroskandia.

skelleftea-kundcase-home-of-rec-2

Skellefteå kommun diplomerar sitt Rekryteringscenter

"Vi är ett team som vuxit mycket det senaste året och för oss var det viktigt att alla rekryterare skulle ha samma grund att stå på. Genom att låta alla diplomeras i HOME of Recruitments Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering skapar vi förutsättningar för en gemensam grund att stå på, att vi har samma utgångspunkt, synsätt och verktyg för att kvalitetssäkra organisationens rekryteringar." 

Linn Landström,
Chef Rekryteringscenter

Till kundcaset

Utbildningsansvariga

Josefin Malmer

Josefin har arbetat med rekrytering sedan 2006, och har lång erfarenhet av att utbilda både chefer och TA specialister inom kompetensbaserad rekrytering. Hon är certifierad i flertalet testverktyg och har flera års erfarenhet av att certifiera användare av arbetspsykologiska testverktyg.

Josefin är utbildad personalvetare med examen inom pedagogik, och har arbetat både operativt och strategiskt inom kompetensförsörjning. Hon är även medgrundare av HOME of Recruitment, medförfattare av boken Rekryteringsboken för chefer (Liber, 2018) och driver också Rekryteringspodden. 

Kontakta Josefin direkt här. 

Maria Jansson

Maria har jobbat med rekrytering sedan 2006, och har lång erfarenhet av att utbilda både chefer och TA-specialister i kompetensbaserad rekrytering. I grunden är Maria utbildad ekonom med inriktning organisation och ledning, och har även en rad olika certifieringar i arbetspsykologiska testverktyg.

Maria har erfarenhet av rekrytering i både privat, statlig och kommunal verksamhet i roller som bl a rekryteringsspecialist och rekryteringschef.

Kontakta Maria direkt här.