Lisa Midbrink - Marketing Manager på GS1 Sweden

För att lyfta fram några av de fantastiska kandidater vi möter har vi startat serien "Vem fick jobbet?". Här får du möta den slutkandidat som erbjöds, och tackade ja till, rollen som ny Marketing Manager på GS1 Sweden. 

Grattis till din nya tjänst Lisa! 🎉
Berätta kort om vad ditt uppdrag är och vad som gör rollen så intressant för dig?

"Tack! Absolut, det gör jag så gärna. Här på GS1 Sweden tillhör jag ett alldeles nyskapat team som ansvarar för företagets expansion in i nya, utvalda branscher. Och det var det jag fastnade för när jag läste om tjänsten för första gången. Att teamet var nytt och möjligheten att kunna vara med och påverka var stor."

"Som Marketing Manager har jag det strategiska ansvaret för hur vi ska bearbeta de här nya branscherna, vilket innebär bland annat att ta fram marknads- och kommunikationsplaner och att ha budgetansvar. Dessutom ingår en del operativt arbete som att skriva artiklar och kundcase, omvärldsbevakning, anordna webinars och projektleda mässor som vi medverkar på."

"Det som är spännande med vårt team är att vi består av två marknadspersoner (jag och min kollega Jennie som har en mer digital inriktning) och sedan tre säljpersoner. Och det är ju drömmen för en marknadsperson att kunna jobba så tight med sälj, eftersom vi då kan vara mer synkade och effektivare i vårt gemensamma arbete. Dessutom finns det en etablerad marknadsavdelning på företaget som alltid finns nära till hands och stöttar när det behövs. Skillnaden mellan denna marknadsavdelning och min och Jennies minimarknadsavdelning är att de har fokus på befintliga kunder, medan vi fokuserar på att få in nya kunder från nya branscher."

LisaM-2

Hur har den första tiden varit?

"Den har varit alldeles fantastisk! Det finns så mycket att lära sig om vad vi gör så jag lär mig en massa nytt varje dag. Att det vi gör här på GS1 Sweden dessutom bidrar till så mycket nytta för samhället gör att jag verkligen känner ett genuint engagemang i mitt arbete. Här jobbar också otroligt kompetenta och schyssta kollegor så jag har alltid roligt på jobbet. Vi är som ett stort kompisgäng!"

När du tittar tillbaka på rekryteringsprocessen, hur upplevde du den? 

"Rekryteringsprocessen var väldigt proffsigt skött. Det som stack ut i den här processen jämfört med andra som jag har varit med i, var den täta återkopplingen. Jag behövde egentligen aldrig fundera på vad status var för processen, när jag skulle höra något igen, eller vad nästa steg var. Det var Ann-Christine (som höll i rekryteringen) väldigt mån om att uppdatera mig om. Det var otroligt skönt, och något som jag önskar att alla rekryterare skulle göra. Dessutom gick processen rätt snabbt, det gick inte så lång tid mellan de olika stegen, vilket gör att man som kandidat inte tappar intresset."

Vi önskar dig ett stort lycka till Lisa - och vi ser fram emot att få följa dig och framgångarna på GS1 Sweden.