Rekryteringsutbildning-ledare-Home
Kompetensutveckling som gör verklig skillnad.

Rekryterings- utbildning för ledare.

Utbilda alla era chefer på ett effektivt sätt, genom att kombinera klassrumsutbildning med digital utbildning. Vi hjälper er att hitta rätt upplägg för just er verksamhet och era behov som leder till tryggare chefer, bättre kandidatupplvelser och mer träffsäkra anställningsbeslut. 
KONTAKTA OSS Scrolla ner för att läsa mer

Här är de områden vi vanligtvis har med i utbildningen:

 • Rekryteringsfällor - varför behöver vi arbeta strukturerat med mallar och underlag i alla steg?
 • Kandidatupplevelse - hur kan vi skapa ambassadörer bland våra sökande, även de som inte kommer till intervju.
 • Kravprofilsarbetet - vad innebär det egentligen att vara kompetent och vikten av ett genomtänkt grundarbete.
 • Intervjusituationen - upplägg och intervjuteknik, skillnaden mellan ”traditionell” intervju och en ”kompetensbaserad” intervju. Mycket fokus på att öva tekniken.
 • Referenser och Avslut - hur tar man referenser på rätt sätt och vikten av att tacka nej. 

  Önskar ni annat fokus och/eller andra ämnen anpassar vi oss till er.

  Skicka in en intresseanmälan via formuläret bredvid så kontaktar vi dig för att diskutera lämpligt innehåll och upplägg som passar din verksamhets behov. 

Kontakta oss här:

Höj kunskaperna hos de som fattar rekryteringsbesluten.

Nyttan med att utbilda verksamhetens chefer i rekrytering: 

 • Bättre anställningsbeslut. Att alla involverade känner sig trygga i rekryteringshantverket och håller sig till de mallar och den process som finns ger mer genomtänkta anställningsbeslut. 
 • En god kandidatupplevelse. Chefernas sätt att bemöta kandidaterna och hur de hanterar de olika stegen längs rekryteringens gång har stor påverkan på kandidatupplevelsen.
 • Ökad trygghet. Att rekrytera är svårt. Och viktigt. Genom att utbilda era ledare inom rekrytering stärker ni dem i en av deras viktigaste arbetsuppgifter.

Vi har utbildat tusentals chefer i rekryteringshantverket genom åren. I alla branscher; statligt, kommunalt och privat. I klassrum, virtuellt och med vår effektiva digitala utbildning som dessutom är ett stöd att återvända till inför och under varje rekrytering. Vi vet vilka frågor som kommer, vad som krävs för att skapa engagemang, när polletterna trillar ner och vad som ger en beståndande beteendeförändring.

Innehållet är beprövat och välfungerande, och det vanligaste upplägget innebär en halvdagsutbildning varvat med digital rekryteringsutbildning, men givetvis anpassar vi oss efter just era önskemål och förutsättningar. Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Sida-rekryteringsutb-ledare

Kombinera digital inlärning med klassrumsundervisning. 

Vi rekommenderar att ni redan innan utbildningstillfället låter deltagarna ta del av teoretiska kunskaper och inspiration genom Online Academy, vår digitala utbildningsportal i rekrytering. På så vis kan vi fokusera än mer på gemensamma reflektioner, övningar och utbyte av erfarenheter när vi ses. 

Läs mer om Online Academy, och ta även del av hur exempelvis Täby kommun har valt att lägga upp sin utbildning av ledare inom kommunen. 

Till referenscase Täby kommun

Rekryteringsboken för chefer

Det är nästan alltid chefen som fattar det avgörande anställningsbeslutet, och vi vill att det ska vara lätt att göra rätt. Därför har vi skrivit Rekryteringsboken för chefer (Malmer, Stafwerfeldt, Liber 2018).

Vi rekommenderar att du köper boken till era deltagare inför en rekryteringsutbildning, för att ge dem ytterligare ett stöd som dessutom finns kvar även efter avslutad utbildning. 

Beställ boken här.