Alla steg i rätt riktning är bra. Hur kan vi hjälpa er?

Rekryteringsutbildning

Höj lägsta nivån hos alla som rekryterar.

Vi har utbildat tusentals chefer och HR-medarbetare inom kompetensbaserad rekrytering. Innehåll, längd och format anpassas till just era behov.

Verksamhetens chefer står för de flesta av anställningsbesluten. Därför erbjuder vi en uppskattad och välbeprövad halvdagsutbildning för chefer, med fokus på rekryteringsfällor, kandidatupplevelse och träning i kompetensbaserad intervju.

Vi har även föreläsningar för ledningsgrupper, workshop för HR samt utbildningar för interna rekryteringsfunktioner. 

Som komplement eller alternativ till traditionell klassrumsundervisning har vi tagit fram en digital rekryteringsutbildning. Ett digitalt verktyg som utbildar och stöttar såväl HR som rekryterande chefer, oavsett var de befinner sig. Ett verktyg att återvända till inför och under varje aktuellt rekryteringstillfälle.

Är du rekryteringsspecialist idag? Att diplomera sig hos oss ger dig en kvalitetsstämpel. Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering erbjuds en gång per termin. Vår digitala rekryteringsutbildning är också ett alternativ för dig. Läs mer och anmäl dig här. 

Önskar ni vårt kompetensramverk, våra mallar och intervjufrågor eller vår bok Rekryteringsboken för chefer, så ordnar vi givetvis även det.

Ring oss eller fyll i dina uppgifter nedan, så hittar vi ett lämpligt upplägg för en kompetenshöjning hos er.

Hjälp med rekrytering

Vi hjälper er att rekrytera, på plats hos er.

Oavsett om ni ska rekrytera till en enstaka roll, behöver hjälp att växa från 10 till 50 personer, har en rekryteringstopp under en period, ska rekrytera till traineeprogram eller avser bygga en intern rekryteringsfunktion kan vi hjälpa er.

I vår familj finns hela spannet; researchers, rekryterare, TA-managers, olika typer av experter, strategi- och managementkonsulter inom rekrytering.

Bästa sättet att hantera verksamhetens rekryteringar är enligt oss med en intern rekryterare, på plats hos er. Det gäller även vid rekrytering till en enda roll. Varför?

 • Träffsäkert. Matchningen blir som allra bäst i nära samarbete med verksamhetens chefer.
 • Proaktivt. Era tjänster marknadsförs i ert eget arbetsgivarvarumärke, kandidaterna hanteras i ert eget rekryteringssystem och på så sätt bygger ni er egen "pipe" av potentiella framtida medarbetare. 
 • Kandidatupplevelsen stärks. En intern resurs kan förmedla såväl kultur som arbetsuppgifter på ett ärligt, transparent och genuint sätt. Intervjuerna hålls i era lokaler och kandidaterna slipper mellanhanden som det externa rekryteringsföretaget innebär.
 • Kostnadsklokt. Som om ovan inte vore nog, är den interna rekryteringslösningen i princip alltid mer lönsam än att anlita en extern rekryteringsbyrå.

Därför vill vi hjälpa er med det. Antingen i form av en av våra superduktiga konsulter, eller genom att rekrytera in rekryteringskompetensen åt er.

Alla vi som jobbar på HOME of Recruitment:

 • är utbildade i kompetensbaserad rekrytering
 • finns tillgängliga på timme, hel- och deltid, för kortare och längre uppdrag
 • ingår i ett stort nätverk av rekryteringsexperter
 • får kontinuerlig kompetensutveckling
 • har fri tillgång till många av våra grannars verktyg, för exempelvis testning, attraktion mm
 • har tillgång till allt strukturkapital vi på HOME of Recruitment har i form av kompetensramverk, mallar och verktyg för alla rekryteringsprocessens moment 

Om ni söker en permanent lösning vågar vi påstå att vi har  marknadens allra bästa nätverk för att nå just rekryterare, på alla nivåer och med alla tänkbara inriktningar. Vår betalningsmodell är transparent och konkurrenskraftig; du betalar för nedlagd tid, varken mer eller mindre. Och så det kaxigaste: Vi är faktiskt experter just på rekrytering. 

Ring oss eller fyll i dina uppgifter nedan, så hittar vi ett lämpligt upplägg för era rekryteringsbehov.

Assessment och urval

Öka träffsäkerhet, kandidatupplevelse och mångfald.

Oavsett om ni önskar objektiv personbedömning, träffsäker assessment eller effektiv screening har vi kvalitetssäkrade verktyg och metoder att anpassa till era behov.

Vi kan exempelvis hjälpa er med:

Screening med tester
Funderar ni på att prova screening med objektiva testverktyg? Det är klart ni ska - vi hjälper er! Tack vare samarbeten med flera leverantörer på marknaden kan vi skräddarsy er screening. Självklart är vi med er hela vägen, från förankring och utbildning internt, till kravprofilsarbete och design av urvalsprocess, genom framtagande av kandidatkommunikation och så till sist i uppföljningen av resultatet. Läs om hur vi hjälpt Arla med screening till kyllagret i Kallhäll. Lyssna till hur vi  hjälpt Handelsbanken med screening till Studentprogrammet.

Traineerekrytering
Vi har alla metoder och verktyg i vår verktygslåda. Dessutom har vi stor erfarenhet av att bygga och projektleda såväl screeningprocesser som assessmentdagar. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med traineerekrytering. Lyssna också gärna på när Anki och Josefin beskriver hur vi jobbar med traineeurval och assessmentdagar i Rekryteringspodden!

Second opinion och ledarassessment
Assessment, personbedömning eller second opinion? Det spelar faktiskt ingen roll vad vi kallar det för det handlar ändå om samma sak; en objektiv och på så vis rättvis bedömning av kompetensen hos en eller ett par slutkandidater. Med lång erfarenhet av att använda tester, arbetsprover, simulerade övningar och kompetensbaserade intervjuer hjälper vi er att välja rätt medarbetare, specialist eller ledare. Hör av dig så berättar vi mer! Läs om hur vi utvecklat ledarrekrytering hos NetEnt, samt om samarbetet kring Second Opinions hos BIG Travel.

Ring oss eller fyll i dina uppgifter här nedan, så hör vi av oss till dig inom kort!

Rådgivning

Tillsammans utvecklar vi er rekrytering.

Ibland behöver man någon att bolla lite med; tankar och input utifrån, någon som utmanar. Oavsett om ni önskar förfina, utveckla eller ta fram något helt nytt, och oavsett nuläge, förutsättningar och vision kan vi hjälpa er. Här är några exempel på vad vi gör. 

 • Nulägesanalys. Vi hjälper er att se över nuläget. Vi tittar kring exempelvis på organisation och befintlig process, och kommer med utifrån perspektiv, råd och "best practice".

 • Intern rekryteringsfunktion. Vi hjälper er med utformning och uppbyggnad. Vilka kompetenser behövs, vem gör vad och hur ska fördelningen se ut mellan HR och chefer?

 • Design av rekryteringsprocess. Funderar ni på att börja använda testverktyg för screening? Skulle ni ha nytta av arbetsprov? Vad ska ni göra först, och sen, och sist? Vi hjälper er att sätta processen.

 • Val av leverantör. Det är inte helt enkelt att välja leverantör. Alla talar i egen sak och dessutom händer det mycket och snabbt på marknaden, det kan vara svårt att hinna hålla sig uppdaterad. Vi är det. Baserat på en kravprofil utifrån era förutsättningar och mål ger vi våra rekommendationer.

 • Attraktion. Behöver ni marknadsföra er på ett annat sätt? Nå en ny målgrupp? Sänka tröskeln för era tänkbara kandidater? Låt oss hjälpa er.

 • Business case. Låt oss hjälpa er att räkna på det. När är det läge att hämta hem hela rekryteringsfunktionen och när lönar det sig att investera i ett nytt system eller verktyg.

 • Rådgivning. Vi agerar bollplank till dig som ansvarar för frågorna. Det kan handla om stöd inför en upphandling, hjälp med intern förankring, eller något mer mer specifikt så som att se över mallar och intervjufrågor. Ensam är sällan stark!

Hör av dig till någon av oss eller fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Digital rekryteringsutbildning

Filmer, artiklar, poddar, quiz, mallar, checklistor och interaktion. Utbilda er i kompetensbaserad rekrytering när och var som helst.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss

Referenser

"I vår verksamhet är digitalisering högt upp på agendan, tillika rekrytering och kompetensförsörjning. När vi fick kunskap om HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning kändes den helt rätt för oss."

Läs mer

"I stark tillväxt då många positioner ska rekryteras på kort tid så finns det ingen logik i att använda ett traditionellt rekryteringsföretag. Det blir helt enkelt för dyrt! Och därtill kan det ge en pressad process då en rekryterare som jobbar på fast arvode gärna vill komma i mål så snabbt som möjligt."

Läs mer

"Jag upplever att det finns en lyhördhet och ett intresse för mig som kund och min organisation, där syftet är att addera ett mervärde snarare än att bara sälja en tjänst."

Läs mer