Lyko rekryterar utan cv och personligt brev

Fler sökande, färre arbetstimmar och ett bättre urval. Karin Erjeby, Talent Acquisition Manager på Lyko har byggt upp en TA-funktion i en snabbväxande verksamhet, där CV och personligt brev inte är med i rekryteringsarbetet. Det är framtiden, tror Karin och vi på HOME of Recruitment är helt eniga med henne. 

Karin Erjeby är Talent Acquisition Manager på Lyko. Hon började på Lyko 2020 med uppdraget att bygga upp en intern rekryteringsfunktion, och nu två år senare har hon en fantastiskt spännande resa att dela med sig av. 

När Karin klev in som TA-manager hade företaget stora behov av att öka sin kompetensförsörjning - det var en snabbväxande verksamhet, och samtidigt befann man sig mitt under brinnande pandemi vilket bidrog till ytterligare utmaningar. Karin kom in med nya ögon och såg fram emot att bygga upp något nytt. "Hur tycker vi att en rekryteringsprocess ska se ut hos oss, och hur kan vi ta ett ännu större ägandeskap i kandidatupplevelsen?" Med det utgångsläget skulle Karin ta sig an ett stort förändringsarbete på Lyko, och det såg hon fram emot. Det visade sig bli en rivstart när det snart synliggjordes ett behov - verksamheten  behövde 100 nya lagermedarbetare direkt för att kunna hantera efterfrågan på marknaden. 

Intervju i Rekryteringspodden

Vi bjöd in Karin till Rekryteringspodden för att berätta om den här resan. Hon bjuder på en spännande historia som börjar med bakgrunden till företaget som startar redan efter andra världskriget, och som idag är en e-handel med över 55000 produkter i lager. Hon delar generöst med sig av utmaningarna längs vägen i förändringsarbetet och om hur de har satt upp sin rekryteringsprocess - vilka urvalsmetoder som används när CV och personligt brev har tagits bort, och vilka resultat det har lett till. 

En otroligt intressant intervju som vi varmt rekommenderar för dig som vill inspireras av hur man kan förändra sitt rekryteringsarbete. 

Klicka här för att höra hennes berättelse (på Spotify, men du hittar annars avsnittet där du föredrar att lyssna på poddar):

podd-lyko-bild-some

Chefstidningen uppmärksammar det CV lösa arbetet

Att Lyko slopat CV i sin rekrytering är också något som har uppmärksammats av Chefstidningen, som bjöd in Karin tillsammans med Josefin Malmer, för att prata om CV-lös rekrytering. 

Här kan du läsa intervjun: 

https://chefstidningen.se/rekrytering/har-ar-foretaget-som-rekryterar-helt-utan-cv-och-personligt-brev/

Vill du veta hur du kan slopa CV i din rekryteringsprocess och på ett bättre sätt hitta rätt kandidater? Vi hjälper dig att ställa om ditt rekryteringsarbete. Kontakta oss för ett första samtal, utan förbindelser.