HR-chefer ställs inför högre krav med förändrat rekryteringslandskap

Anki Stafwerfeldt är en av medgrundarna av HOME of Recruitment, och senior konsult inom rekrytering med fokus på rekrytering av ledare och specialister. Hon är också huvudansvarig för kursen Rekrytering/Talent Acquisition på FEI - Företagsekonomiska Institutet, som även ingår i Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildningen

FEI frågade henne om vilka förändringar hon ser i dagens rekryteringsprocesser jämfört mot tidigare. 

"Rekryteringsprocessen är ett område i ständig förändring. Det har tack och lov blivit allt vanligare att slopa det personliga brevet och ofta även CV, vilket är helt i linje med den kompetensbaserade metoden. I stället läggs vikt vid att jobbet ska kunna sökas med några få klick. Det ska vara enkelt för kandidaten att söka jobbet, annars går hen någon annanstans."

Även om rekryteringsprocessen är i ständig förändring har pandemin haft en viss inverkan under senare år, menar Anki.

"Det görs bättre bedömningar i en Teamsintervju och det är ett förfarande som är här för att stanna. Rekryterare blir mer objektiva och påverkas inte av exempelvis handslag, längd och parfym. Är det en matchning så ses man."

På vilka fler sätt har dagens rekryteringslandskap förändrats? Varför har kompetensbaserad rekrytering fått ett större genomslag?

Läs hela intervjun med Ann-Christine (Anki) Stafwerfeldt genomförd av FEI här: https://www.fei.se/2022/10/12/hr-chefer-stalls-infor-hogre-krav-med-forandrat-rekryteringslandskap/