Vi gillar Katarina som gillar arbetsprover

Katarina Riml är en av konsulterna på HOME of Recruitment. I denna korta intervju får vi veta vad som gör henne som gladast på jobbet, och vad hon har för passion i livet, utöver rekrytering.

Hej Katarina, berätta lite kort om din bakgrund! Vad har du gjort innan du började hos HOME?

Jag har min bakgrund inom HR, och har jobbat både i bredare roller, som HR-chef och HR BP, och i mer specialiserade roller, med fokus på kompetensförsörjning och ledarutveckling. Jag har jobbat i olika typer av organisationer, men den röda tråden har varit personalintensiva verksamheter. Innan jag började på HOME jobbade jag i Solna stad, där jag byggde upp och var chef för den interna rekryteringsfunktionen, Attrahera & Rekrytera.

Vad är roligast med ditt jobb idag?

Det roligaste med mitt jobb som konsult på HOME är nog variationen – att jag får lära känna så många olika organisationer och företag, och får en inblick i hur de jobbar med rekrytering och vilka utmaningar de brottas med. Att jobbet innebär att hålla utbildningar och leda workshops, men även att konkret göra, t ex själv rekrytera och ta fram mallar och stöddokument, så att jag får möjlighet att trycktesta mina idéer och leva som jag lär.

Vilken av alla delar och områden inom rekrytering brinner du extra för och varför?

Jag tycker att arbetssättet för en inhousefunktion inom rekrytering är väldigt intressant – hur hittar man ett arbetssätt och en rollfördelning mellan rekryterare och rekryterande chefer som är effektiv och värdeskapande, och som bidrar till träffsäkra och fördomsfria rekryteringar? Det kan jag fundera mycket på, och pratar gärna mycket och länge om. Annars är arbetsprov något av ett favoritområde – kanske för att det är den urvalsmetod som jag upplever att både rekryterande chefer och kandidater uppskattar och ser värdet av.

Utöver rekrytering, vad gillar du här i livet?

Jag har en stor passion för porslin, gärna svenskt porslin från 50-60-talet, och är ständigt på jakt efter den perfekta koppen – just nu är det en tekopp med dekor ”Lingon” från Upsala Ekeby/Gefle.

Om du inte var konsult inom rekrytering, vad hade du då helst ägnat dina dagar åt?

Jag tycker att HR är det roligaste som finns, så det hade varit något annat inom HR, kanske ledarutveckling, som jag har jobbat mycket med tidigare.

Tack Katarina!

Om du vill komma i kontakt med Katarina, för att prata inhousefunktioner, arbetsprover eller kanske om porslin så når du henne enkelt här.

Om du är intresserad av Katarinas guide om just arbetsprover kan du få den genom att fylla i dina uppgifter nedan.