Möt Sofia Enander - Talent Sourcing Specialist på AFRY

Sofia är en del av vårt team av rekryteringskonsulter i Göteborg, och hon arbetar som rekryteringskonsult inhouse på AFRY. Här berättar hon om vad hon gör i sitt uppdrag, vad hon gjort tidigare och varför hon tog steget att bli konsult hos oss. 

Berätta lite kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

"Jag har studerat personalvetarprogrammet med inriktning arbetsliv/hälsa på Högskolan Väst och tog min examen 2020. Då var det tufft på arbetsmarknaden, så jag hoppade på ett föräldravikariat på Volvia med E-Learning. Inte det jag ville göra för resten av min karriär men faktiskt förvånansvärt roligt och lärorikt! Efter det tog jag klivet till ESSIQ där jag jobbade med IT-rekrytering."

Hur kommer det sig att du tog steget och började jobba som konsult för oss på HOME of Recruitment?

"Efter att ha följt er på LinkedIn under en period fick jag kontakt med Maria (regionchef Göteborg), och känslan efter mitt första samtal med henne var: WOW! Det kändes så varmt, genuint och helt rätt. HOME:s värderingar passar mig som handen i handsken och det känns roligt att vid sidan om mitt uppdrag ute hos kund samtidigt få mycket kompetensutveckling."

Berätta om din roll, vad är det du gör i ditt arbete ute hos AFRY?

"På AFRY arbetar jag som Talent Sourcing Specialist och rekryterar till vår IT-sektion. Jag tillhör ett rekryteringsteam i Göteborg som består av 12 rekryterare som alla stöttar olika sektioner. AFRY är ett väldigt stort bolag och består av hela 6 sektioner.

Mitt dagliga arbete innehåller allt från search på LinkedIn, intervjuer och arbete med Employer branding. Jag jobbar med att följa en röd tråd genom hela rekryteringen för att hålla det så kompetensbaserat som möjligt."

Är det något område inom rekrytering som du brinner extra mycket för, eller som du är specialiserad inom?

"Jag älskar människokontakten och att bygga relationer till både sektionschefer och kandidater. Jag är väldigt intresserad av psykologi och tycker att det är intressant att lära mig av andra."

 Hur tycker du att HOME of Recruitment är som arbetsgivare? 

"Namnet HOME stämmer ju så himla bra in då det verkligen känns precis som att komma HEM! Jag upplever vår kultur som väldigt varm och med en stor förståelse gentemot andra människor. Vi har väldigt nära till skratt och det känns som att alla kan vara sig själva. Jag är med andra ord OTROLIGT nöjd!

Och så till sist Sofia, du sitter ju på ”bästkusten”. Vill du dela tips på ett av dina smultronställen som man inte får missa om man har vägarna förbi?

"Haha! Jag älskar att ni använder ”bästkusten”! Som en trogen göteborgare kan jag inget annat än att hålla med. Hade jag haft vägarna förbi Göteborg hade jag absolut tagit en sväng förbi Liseberg, badat i vårt SALTA hav och testat någon god restaurang. Jag kan varmt rekommendera Tavolo med italiensk mat!"

Tack, så fint att ha dig här hos oss! 

 

Om du behöver stöttning av en rekryteringskonsult som kan arbeta både operativt och strategiskt på insidan, själv eller tillsammans med ditt team, får du gärna höra av dig till oss. Vi har konsulter i Stockholm och Göteborg, med olika nivåer av erfarenhet och områden. 

Vill du lära känna ännu en HOMEie? Läs intervjun med Gabriella Huss här.