Möt Hanania Derrah Talent Acquisition Specialist på Scania

Hanania är en del av vårt team av rekryteringskonsulter som arbetar inhouse på Scania. Här berättar hon kort om vad hon gjort tidigare och vad hon brinner extra mycket för inom rekryteringens alla delar. 

Hej Hanania! Berätta lite kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

”Jag har haft en hel del ledarroller, både inom föreningslivet och arbetslivet. Jag älskar att arbeta med människor och brinner för att utvecklas och att utveckla andra. Att jag därför valde att studera personalvetarprogrammet och tog en kandidatexamen i psykologi är ingen överraskning. Efter min examen tog jag ett uppdrag och arbetade som konsult på Klarna Bank.  Därefter kom jag i kontakt med HOME of Recruitment och tog klivet in som rekryteringskonsult.”

 Och hur kom det sig att du sökte dig till just oss?

”Jag har följt er på HOME of Recruitment och ni sticker verkligen ut från mängden: ni gör skillnad, PÅ RIKTIGT! Jag inspireras och imponeras, och är stolt över det faktum att ni lever som ni lär.”

Berätta om din roll här hos oss på HOME, vad är det du gör?

”I dagsläget är jag på ett uppdrag som Talent Acquisition Specialist på Scania och arbetar för fler rättvisa och träffsäkra rekryteringar där. HOME of Recruitment har utrustat mig och givit mig verktyg i hur jag kan göra detta och därmed göra en skillnad, vilket är så kul! Genom att så frön, ödmjukt utmana, nyfiket ifrågasätta, och uppmuntra små framsteg försöker jag hjälpa rekryterande chefer att ändra mindset.”

Vilken av alla delar och områden inom rekrytering brinner du extra för och varför?

”Jag älskar att utveckla och förbättra, om det så må vara i små, små steg. I slutändan är det de där små stegen som gör den stora skillnaden.

Ett område som jag älskar att arbeta med och som gör stor skillnad är att motverka och förebygga rekryteringsfällor och fördomar. Men varmast om hjärtat ligger nog kund- och kandidatupplevelsen. Jag trivs i att göra det där lilla extra och hjälpa kandidater landa sina drömjobb.”

Och så till sist Hanania, vad gillar du mer här i livet?

”Det finns så många välsignelser runt om mig som förgyller mitt liv. Att umgås med min kära man, familj och vänner som hjälper mig att bli en bättre version av mig själv. Att plantera, fiska, vara ute i naturen och att göra DIY projekt är några andra intressen som ger mig lyckorus!”

Tack, så fint att ha dig här hos oss! 

Om du liksom Hanania vill jobba med kompetensbaserad rekrytering från insidan, och om du delar vår vision och passion, får du gärna höra av dig till oss. Du kan också söka jobb hos oss i Stockholm eller Göteborg. Hoppas att vi hörs! 

Vill du lära känna ännu en HOMEie? Läs intervjun med Rebecka Kjellström här.