Möt Rebecka Kjellström - Tech recruiter på Handelsbanken IT

Rebecka är rekryteringskonsult hos oss sedan april i år, och har en spännande bakgrund med varierande roller innan hon valde att fördjupa sig i just rekrytering. I den här intervjun får du läsa om vad hon gjort tidigare och vad hon har för uppdrag idag. 

Berätta om din bakgrund, vad har du gjort tidigare?

"Jag har tidigare arbetat flera år som butikschef och inköpare. Efter det bytte jag inriktning och började arbeta som IT konsult på H&M. Därefter fastnade jag för rollen som rekryterare och det ledde i sin tur att jag började arbeta som konsultchef med inriktning mot industri och produktion. Efter ett tag gick jag över till att börja arbeta på tjänstemannasidan. I båda mina roller som konsultchef ingick dessutom nykundsbearbetning, så det har varit en stor variation för mig i mina roller. Efter 3 år i rollen som konsultchef sökte jag mig vidare till er på HOME för att få arbeta mer renodlat med rekrytering."

Vad är anledningen till att du sökte dig till just oss?

"Efter att flera år arbetat inom bemanningsbranschen så insåg jag ganska snabbt att det är inom rekrytering jag vill fortsätta arbeta, för jag tycker att det är otroligt lärorikt och kul. Jag delar HOMEs syn på kompetensbaserad rekrytering vilket förde mig just hit. Jag har också förstått vikten av att sitta ute hos kund för att få en klar bild av kundens behov, möjlighet att ta en detaljerad kravprofil och därefter ha alla förutsättningar att göra en bra matchning. Och det är precis vad jag får möjlighet till här. Har inte fått annat än ett jättefint intryck av HOME som företag. Ni värnar om era medarbetare och anställda! Tack!"

Vad fint att höra Rebecka! Vill du berätta kort om vad du gör här hos oss på HOME?

"Idag har jag ett uppdrag på Handelsbankens IT avdelning. Jag tillhör deras HR avdelning och tanken är att jag ska avlasta dem när det kommer till extern rekrytering. Jag rekryterar enbart inom IT/Tech vilket innebär roller som IT arkitekter samt olika typer av utvecklare, vilket jag tycker är spännande." 

Av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

"Att få matcha. Att få möjlighet att hjälpa kandidater att få arbete likaså hjälpa kund att få in rätt medarbetare. Inom rekrytering slutar man aldrig att utvecklas. Marknaden är ständigt under förändring."

Vad gillar du mer här i livet?

"Jag tycker om att resa, gärna till Japan. Annars yogar jag gärna när tiden räcker till utöver att umgås med familj och vänner. Eftersom jag  ursprungligen är från västkusten så är det förstås en plats jag mer än gärna besöker under sommaren."

Tack Rebecka, för att du delade med dig! 

Om du liksom Rebecka vill jobba med kompetensbaserad rekrytering från insidan, och om du delar vår vision och passion, får du gärna höra av dig till oss. Du kan också söka jobb hos oss i Stockholm eller Göteborg. Vi ser fram emot att höra av dig!

Vill du lära känna ännu en HOMEie? Läs intervjun med Evelyn Fjellsdotter här.