Linda, HOMEs hemvändare

Linda Gyllhem är en i HOME of Recruitment familjen. En nyfiken och vetgirig  rekryteringsentusiast som återvänder hem till oss efter en tid hos Scania.

Hej Linda! Berätta kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började som konsult på HOME?

Tiden innan HOME är en flora av erfarenheter, men lite kort av relevant karaktär, så har jag jobbat med rekrytering i konsultform i olika branscher i snart sju år, inklusive arbetsrättsliga universitetsstudier i Uppsala. Nu senast kommer jag från Scanias interna rekryteringsavdelning som just rekryteringsspecialist. Jag har även arbetat med ett par utvecklingsprojekt under senaste året och tillsammans med en kollega förädlat Scanias trainee-rekryteringsprocess samt arbetat fram en utbildning till rekryterande chefer i rekrytering inspirerat av HOME.

Från tiden innan rekryteringsbranschen tar jag sammanfattningsvis med mig värdet av goda relationer, förmågan att arbeta pragmatiskt och iterativt, alltid med ett 100%-igt resultatfokus.

Vilken del eller område inom rekrytering brinner du allra mest för och varför?

Jag tycker hela rekryteringsbranschen är tilltalande, det finns så mycket att lära, inspirera och påverka. Jag är fullkomligt ”förälskad” i att arbeta evidensbaserat och få vara specialist med metoder och processer som är väl genomtänkta, automatiserade och icke diskriminerande. När jag genom min nyfikna och vetgiriga sida får ta del av nya intressanta metoder, rön, forskning så vill jag alltid dela med mig till andra med samma intresse.

Jag är egentligen väldigt förtjust i hela rekryteringsprocessen och alla delar från urval, tester, analyser, intervjuer, konsultering och att lyckas leverera. Dessa relativt ”korta” projekt som skapar nya möjligheter och ofta glädje hos människor är ju hur häftigt som helst att få vara med och bidra till.

Om du inte var konsult inom rekrytering, vad skulle du kunna tänka dig för alternativ karriär och varför?

Om jag inte var konsult inom rekrytering så skulle jag kunna tänka mig jobba som jurist inom arbetsrätt främst för att arbetsrätten är ett spännande område med många utmaningar intressanta tvistemål att ”nörda” ner sig i eller så skulle jag kunna tänka mig personlig träning också för utmaningen i att tillsammans med en annan person skapa ett resultat av positiv karaktär.

Utöver rekrytering och allt som hör därtill, vad ger dig glädje i livet?

Familjen, min man, mina två små söner samt mina vänner - både nya och äldre stjärnor - ger mig väldigt mycket glädje i livet. Sen har jag en rad intressen som gör mig väldigt glad i själen och det är allt ifrån funktionell träning, yoga, naturupplevelser som jakt, inredning och bakning.

Vad är anledningen till att du jobbar just hos oss på HOME of Recruitment?

Eftersom det egentligen är ett kärt återseende för mig, så har jag ju två olika anledningar. Den här gången har jag sökt mig tillbaka till HOME för att det är ett bolag med ett otroligt spännande utvecklingsfokus av en aningen bortglömd bransch och den resan vill jag inte gå miste om.

Men om vi ”backar bandet” till första gången jag sökte mig till HOME för lite mer än två år sedan så var det främst HOMEs värderingar och hur man ser på rekrytering och människors värde som var avgörande, det var ett första möte med både inspirerande, kloka och varma människor något som fick mig att ”falla pladask” sedan dess har jag alltid haft en fin relation till HOME tycker jag. I´m back… och dessutom med massa intressanta utmaningar i bagaget. Jag är så glad för detta!

Det är vi med Linda. Verkligen! 

Om du är intresserad av att anlita Linda eller någon av alla andra kollegor för att rigga processer, utbilda cheferna, rekrytera ... så tveka inte att höra av dig till oss!