"Varför ska man ta ett fast arvode!?"

Anki Stafwerfeldt driver HOME of Recruitments satsning inom operativ rekrytering. Som vanligt vill vi utmana invanda arbetssätt och affärsmodeller. Ett sant partnerskap bygger på win-win och transparens menar vi. Här berättar Anki om vad som skiljer oss från övriga i branschen, utöver att vi är synnerligen nördiga och passionerade kring just rekrytering!

Hej Anki! Du är ju, utöver grundare och ansvarig för en massa annat här på HOME of Recruitment, ansvarig för vår leverans av rekryteringar till våra kunder. Vad är roligast i det uppdraget tycker du?

Alltså jag älskar att rekrytera! Och jag älskar att utveckla och göra saker utifrån kundperspektivet, inte så ”som det alltid har gjorts”. Jag vill att alla ska få uppleva det partnerskap och det mervärde som en riktigt bra rekryterare kan leverera för det är ju så mycket mer än att sätta rätt person på en viss plats. Att få utveckla det arbetet hos oss är roligt, precis varje dag.

Vi på HOME of Recruitment vill, som många sannolikt redan märkt av, utmana såväl kunder som branschkollegor inom det område vi brinner för - kompetensbaserad rekrytering. På vilket sätt utmanar vi genom denna leverans skulle du säga?

Jag tycker att vi är bra på att lyssna på kunderna och ifrågasätta invanda affärsmodeller. Varför ska man ta ett fast arvode, där kunden inte vet vad vi gjort under de veckor som rekryteringen pågått? Varför ska vi bygga en pipeline av kandidater till oss själva, och inte till kunden? Om vi ska få till ett partnerskap på riktigt så behöver vi vara helt transparenta, vilket jag tycker vi lyckats bra med.

Om man anlitar oss vad är det då man får? Vilka är de usp:ar som gärna presenterar för de läsare som blir nyfikna på oss och som kan behöva en partner när de rekryterar?

I samarbete med oss får man en rekryteringspartner som verkar ”från insidan”. Vi hjälper till långsiktigt på så många olika sätt, och det här får man liksom på köpet. Vi rekryterar din nästa stjärna, men säkerställer samtidigt att organisationen blir ännu bättre på att rekrytera själva, och att vi bygger er pipeline av kandidater som du faktiskt kan ha nytta av i nästa rekrytering. Vi stärker ert varumärke under rekryteringens gång och säkrar massor av ambassadörer bland kandidaterna, även bland de som inte fick jobbet. Vi jobbar per timme, vilket innebär att du vet precis vad du betalar för. Och så självklart betalar du inget extra om du hittar två eller rent av tre stjärnor i sluturvalet - det är ju bara fantastiskt roligt!

Toppen Anki! Den av våra läsare som blir så intresserad att han eller hon vill anlita oss bums, hur går den personen då enklast till väga?

Kontaktar mig! Maila mig på anki@homeofr.se eller slå mig en signal på 0733887007 så får vi se om vi kan hjälpa till! Vi åtar oss bara roller som vi vet att vi kan lösa på ett bra sätt.

Slutligen Anki, utöver att bygga bolag och rekrytera, vilken är din passion här i livet?

Min senaste passion är att vara ute i skog och natur – passar ju extra bra under en pandemi. 😊

Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med rekrytering.