Vi gillar att dela med oss. Av kunskap, erfarenheter och möjligheter.

Välkommen Elin,  rekryteringsfantast och pulkaåkare!

Elin Östlund är en av konsulterna på HOME of Recruitment. I denna korta intervju får vi veta vad som gör henne som gladast på jobbet, och vad hon har för passion i livet, utöver rekrytering.

Hej Elin! Kan du börja med att berätta lite kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

Hej, absolut kan jag det. Jag har min bakgrund inom rekrytering och har tidigare jobbat brett med kompetensförsörjning. Mina tidigare roller har varit som konsultchef och rekryteringskonsult, jag har även varit kontorsansvarig där jag fick möjlighet att vara med och starta upp ett kontor i en ny region. Senaste åren har jag varit kontorschef där jag varit ansvarig för att driva verksamheten och utveckla mina medarbetare. Den röda tråden har alltid varit rekrytering och det är verkligen där jag känner mig hemma.

Härligt, vi är så glada att du nu är en del av HOME-familjen! Vad är anledningen till att du sökte dig till HOME of Recruitment?

Det är jag med! Jo, jag har länge följt HOME of Recruitment och alltid inspirerats av alla intressanta inlägg och frågor i olika forum. Jag har ett stort intresse för frågor som rör diversifiering och inkludering och hur man kan arbeta med en mer digital och datadriven rekryteringsprocess. Jag ser fram emot att få jobba med rekryteringsfrågor som ligger i framkant tillsammans med ett fantastiskt team.

Av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

Det som är absolut roligast är att få sätta strukturer för rekrytering, att få hjälpa företag att bygga upp samt utveckla TA/rekryteringsfunktionen. Men jag är även intresserad av att jobba med kandidatupplevelsen. Allt från hur ansökningsprocessen upplevs till kontakt och återkoppling under hela rekryteringsprocessen.

Utöver att rekrytera kompetensbaserat, vad gillar du mer här i livet? 

Nu på vintern blir det mycket utomhusaktiviteter med barnen, såsom pulkaåkning och korvgrillning i skogen. Jag trodde att jag var en person som inte gillade vintern men har på senare år fattat grejen med skidåkning och längtar till nästa fjällresa.

Tack snälla Elin, och återigen varmt välkommen hem till oss!

Om du vill ha Elins hjälp med rekrytering - att hitta rätt ny medarbetare, bygga upp en rekryteringsfunktion, skapa strukturer eller ta Elin hos er under en period för att stötta med rekrytering och allt där omkring kan du höra av dig direkt till Elin på elin@homeofr.se. Du kan också läsa mer om hur våra konsulter jobbar här.