Azets Insights utbildar alla digitalt

"I vår verksamhet är digitalisering högt upp på agendan, tillika rekrytering och kompetensförsörjning. När vi fick kunskap om HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning kändes den helt rätt för oss." 

Hej Jeanine Ohlsson, Head of HR på Azets Insights. Ni satsar på att höja kompetensen hos verksamhetens chefer inom rekryteringsområdet. Berätta lite kort om det utbildningsupplägg ni valt och hur ni tänker kring det?

Vi ville först skapa lite motivation och intresse kring varför vi behöver bli bättre på rekrytering och hur vi har tänkt oss utbildningen av chefer digitalt, därför valde vi att kicka igång utbildningen med ett uppstartswebinar där vi tillsammans med Anki Stafwerfeldt gick igenom vad, varför och hur. Sedan hade alla chefer två månader på sig att genomföra utbildningen med möjlighet till stöd från Anki i de olika delarna. Vid slutet av dessa två månader avslutade vi utbildningen med ett slutwebinar för att summera, fånga upp frågor och prata om hur vi vill använda detta “verktyg” framåt. Dels genom att använda vår nya kunskap men även att använda verktyget resterande tid av de 12 månader vi har.

Vilka fördelar kan ni se med en digital rekryteringsutbildning?

Det är ju helt rätt i tiden och dessutom enkelt för cheferna att styra utbildningens genomförande till när de själva har tid. Även fantastiskt bra att man kan gå tillbaka och påminna sig själv och göra några övningar igen som brush-up ifall det går ett tag mellan rekryteringarna.

Finns det några utmaningar?

Tiden är alltid en utmaning även om det blir mycket flexibelt med digital utbildning så ska den planeras in och ges tid.

Vilka reaktioner har ni fått från de deltagande cheferna såhär långt?

Hittills bara positivt. Bland annat har vi hört cheferna beskriva utbildningen som ”tänkvärd” och ”ögonöppnare”…

Tack Jeanine för att du delar med dig av dina erfarenheter av digital rekryteringsutbildning.

Blir du också nyfiken på HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning? Läs mer om vad vi erbjuder inom utbildning och få en kort demofilm av hur den digitala utbildningen ser ut här.