Kompetenbaserade intervjufrågor #5

15 min.
april 2018
Att det ställs många dåliga frågor under intervjuer där ute är det många som vittnar om - både rådvilla rekryterande chefer och kandidater. I detta avsnitt pratar vi om kompetensbaserad intervjuteknik. Vi pratar också om hur viktigt det är att inte använda någon annans favoritfrågor rätt av.
Medverkande
Anki-Stafwerfeldt-circle
Anki Stafwerfeldt, HOME of Recruitment
Josefin-sv
Josefin Malmer, HOME of Recruitment
Om Anki Stafwerfeldt

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering och kandidatupplevelse och agerar bollplank för HR och TA-team som vill skapa en TA-funktion i världsklass. Hjälper även våra kunder att rekrytera chefer och specialister på olika nivåer.

Om Josefin Malmer

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering. Spetskompetens inom rekrytering; kompetensbaserade urvalsmetoder, arbetspsykologiska testverktyg, intervjumetodik, assessment, personbedömning och design av urvalsprocesser.

Sammanfattning

"Berätta lite om dig själv!" "Vilka är dina tre främsta styrkor?" "Vad gör du på din fritid?" "Hur mycket väger ett jumbo jet?" Listan kan göras lång... Att det ställs många dåliga frågor under intervjuer därute är det många som vittnar om - både rådvilla rekryterande chefer och kandidater. I detta avsnitt pratar vi om kompetensbaserad intervjuteknik. Vi pratar också om hur viktigt det är att inte använda någon annans favoritfrågor rätt av. Det finns nämligen inga universal-frågor eller topp-tio-frågor. Du måste alltid utgå från din kravprofil! Och varje fråga ska ha ett tydligt syfte!

 

Kategori