Intervju med Tove Dahlgren, Allbright om jämställdhet och inkludering #65

27 min.
Nov 2020
Lyssna till när Josefin träffar Tove Dahlgren från Allbright och pratar om bristen på jämlikhet hos techbolagen i Sverige idag. Röster inifrån branschen slår larm om oschyssta förhållanden för kvinnor och minoriteter. Med hjälp av statistik och intervjuer med medarbetare och företagsrepresentanter har Allbright kartlagt jämställdheten och mångfalden hos några av Sveriges största techbolag.
Medverkande
Josefin-sv
Josefin Malmer, HOME of Recruitment
Tove Dahlgren, Allbright
Om Josefin Malmer

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering. Spetskompetens inom rekrytering; kompetensbaserade urvalsmetoder, arbetspsykologiska testverktyg, intervjumetodik, assessment, personbedömning och design av urvalsprocesser.

Om Tove Dahlgren

Föreläser, utbildar och opinionsbildar inom jämställdhet, mångfald och inkluderingsarbete. Pratar gärna och länge om vikten av inkluderande arbetsplatser och fördelarna av att ta tillvara på all tillgänglig kompetens. Övertygad om att diversifierade grupper gör oss smartare, bättre rustade för samtiden och genererar mer klirr i kassan. Utbildad inom internationella relationer och jämställdhetsintegrering. Engagerad i frågor om jämställdhet, mångfald, utvecklingspolitik, ledarskap och organisationsutveckling.

Sammanfattning

Lyssna till när Josefin träffar Tove Dahlgren från Allbright och pratar om bristen på jämlikhet hos techbolagen i Sverige idag.
Techbolagen ska vara unga och nytänkande. Likriktningen på högsta nivå lämnar dock mycket att önska. Röster inifrån branschen slår larm om oschyssta förhållanden för kvinnor och minoriteter. Med hjälp av statistik och intervjuer med medarbetare och företagsrepresentanter har Allbright kartlagt jämställdheten och mångfalden hos några av Sveriges största techbolag. Resultaten är särskilt oroväckande då techbolagen sitter på stor makt att forma vårt framtida samhälle.