Möt Emelie Wedin, HOMEie #75

20 min
aug 2021
Är du Talent Acquisition specialist och vill boosta din TA-karriär? Lyssna på när vår kära Emelie Wedin berättar om hur det är att jobba hemma hos HOME of Recruitment som HOMie. Hos oss kan du utvecklas snabbare än någonsin tidigare, få testa större såväl som mindre, svenska såväl som internationella organisationer, privata och/eller offentliga verksamheter och bli extremt bred (eller extremt spetsig om du vill) på väldigt kort tid.
Hör Emelie dela med sig av:
  • Hur det är att vara inhouse konsult
  • Vilka styrkor inhouse rekrytering har 
  • Samarbete mellan TA och chefer 
  • Hur snabbt man kan förstå kultur, värderingar och vad som är viktigt inom bolaget
  • Hur man kan kartlägga kultur och värderingar
  • Uppföljningssamtal och långsiktigt perspektiv 
Medverkande
Anki-Stafwerfeldt-circle
Anki Stafwerfeldt, HOME of Recruitment
Emelie Wedin, HOME of Recruitment
Om Anki Stafwerfeldt

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering och kandidatupplevelse och agerar bollplank för HR och TA-team som vill skapa en TA-funktion i världsklass. Hjälper även våra kunder att rekrytera chefer och specialister på olika nivåer.

Om Emelie Wedin

Jag älskar rekrytering och ser mig själv som en rekryteringsentusiast! Som Talent Coach får jag möjlighet att arbeta med rekrytering i alla dess former på ett utvecklande, spännande och roligt sätt tillsammans med fantastiska kollegor!

Sammanfattning  

Är du Talent Acquisition specialist och vill boosta din TA-karriär? Lyssna på när Emelie Wedin berättar om hur det är att jobba hemma hos HOME of Recruitment som HOMie.

Hos oss kan du utvecklas snabbare än någonsin tidigare, få testa större såväl som mindre, svenska såväl som internationella organisationer, privata och/eller offentliga verksamheter och bli extremt bred (eller extremt spetsig om du vill) på väldigt kort tid. Som konsult hos oss på HOME of Recruitment får du förutom att testa livet som inhouse-TA hos flera av våra kunder (en i taget oftast), även ett nätverk av rekryteringsentusiaster som lär av varandra, kontinuerlig kompetensutveckling, och dessutom möjlighet att på sikt jobba med en massa andra saker hos oss (inom TA). Vi har en unik portfölj av uppdrag och många härliga kunder som vi jobbar långsiktigt med, så möjligheterna är många. 

Innehåll i avsnittet 

Emelie har varit inhouse konsult på HOME of Recruitment de senaste två åren. Hur är det att jobba på insidan med rekrytering jämfört med att vara konsult? Emelie tycker att det är en fantastisk möjlighet att jobba med rekrytering med olika kunder, organisationer, industrier och allt som kommer därtill med olika roller och människor. Tillsammans med alla olika rekryteringssystem, organisationer samt roller som organisationer har tillkommer även en snabb komptensutvecklig som kan delas med kunderna!  

Vilka lärdomar har Emelie fått från att jobba inhouse? Hon delar insikten i det långsiktiga perspektivet, när man är på plats en längre period, har ett långsiktigt samarbete och relationer där man kan påverka och lära sig. Där det blir enklare att jobba mer proaktivt och affärsnära.  

Hur får man ett nära samarbete med chefer och medarbetare? Emelie delar exempel på detta, från Funnel där hon nu arbetar, och delar vad ett långsiktigt samarbete kan ge. 

Anki och Emelie diskuterar även kring Culture fit och Culture add. Hur hittar man personer som trivs och kan prestera inom bolaget? Som inhouse konsult blir detta intressant, menar Emelie, när man får komma till olika bolag och fånga upp vad som är viktigt och hur de kommunicerar och jobbar.  

Men, hur kan man kartlägga kultur, värderingar och hur ska man utvärdera och jobba med det i en rekryteringsprocess? Emelie delar strukturerade sätt att kartlägga kultur och värderingar, och hur man skapar förutsättningar att hitta kandidater som är passande i kultur och värderingar, från både kandidatens och organisationens håll. 

Kategori