Detail Online tar in rekryterare inhouse

"I stark tillväxt då många positioner ska rekryteras på kort tid så finns det ingen logik i att använda ett traditionellt rekryteringsföretag. Det blir helt enkelt för dyrt!" Det säger Joakim Gavelin, vd och medgrundare av Retail Online. I den här intervjun får du höra honom beskriva samarbetet med HOME of Recruitment. 

Hej Joakim! Vi är så glada över vårt samarbete och för att du vill dela med dig om det här. Kan du börja med att berätta lite kort om er verksamhet?

"Absolut kan jag det. Detail Online är ett SaaS-bolag som hjälper varumärken att hålla koll på sin närvaro i e-handeln, för att hitta hot och möjligheter runtom sina produkters presentation. Vi gör detta varje dag över hela världen och hjälper idag några av världens starkaste varumärken att lyckas online med sin konsumentförsäljning. Vi startade 2015 och har vårt huvudkontor i Stockholm med lokala säljkontor i Finland, England och i Schweiz, samt vårt tech center etablerat på Filippinerna och vi sysselsätter idag cirka 120 personer.

Vad var anledningen till att ni tog kontakt med oss på HOME of Recruitment?

"I stark tillväxt då många positioner ska rekryteras på kort tid så finns det ingen logik i att använda ett traditionellt rekryteringsföretag och betala per kandidat eller per signerad person. Det blir helt enkelt för dyrt, och därtill kan det ge en pressad process då en rekryterare som jobbar på fast arvode gärna vill komma i mål så snabbt som möjligt. Vi fick då tips om er på HOME of Recruitment, och er kloka affärsmodell som visade sig passa oss som handsken."

"Vi har alltså istället ”hyrt” den rekryteringshjälp vi behövde på timbasis, så att rekryterarna som arbetar med oss blivit mer som en del av vårt team, och genom det kan arbeta med en väldigt hög träffsäkerhet tack vare god förståelse för oss, vår kultur och våra behov."

Vill du beskriva vårt samarbete?

"HOME of Recruitment har hjälpt oss att rekrytera flertalet säljchefer i England och i centrala Europa, samt nyckelpersoner till vårt kontor i Stockholm. Ett samarbete som fortfarande pågår då vi löpande rekryterar fler talanger."

"Det har varit transparent, professionellt och effektivt. Därtill väldigt kundnära. Utfallet har blivit oerhört bra och samarbetet fortsätter."

Tack Joakim för de fina lovorden!

Om du liksom Joakim (och vi) tänker att det klokaste är att ta in en rekryterare i verksamheten för att genomföra rekryteringar - kontakta oss här så hjälper vi er!