Vi gillar att dela med oss. Av kunskap, erfarenheter och möjligheter.

COO (plus en!) rekryterad till Smartify

Stefan Bäcktorp, vd på Smartify, hörde av sig till oss då han ville rekrytera en COO. Samarbetet resulterade i två nya medarbetare. Köp två, betala för en liksom. Här följer en kort intervju med Stefan kring hur han upplevde samarbetet.

Hej Stefan, tack för att du vill berätta för våra läsare om vårt samarbetet! Kan du inleda med att berätta lite kort om vilket uppdrag HOME of Recruitment hade för er räkning?

"Självklart gör jag det! Uppdraget bestod i att hitta rätt COO till Smartifys växande affär inom installation och support till smarta-hem/SME marknaden. Vi ville ha någon med rätt profil att utveckla och leda vår operativa verksamhet vilken främst återfinns i Sverige samt med en viss verksamhet i Norge. Smartify har som mål att inom ett par år ha etablerat vår affär i hela Norden. Med det målet var rekryteringen av vår kommande COO av största vikt." 

Tack. Och hur upplevde du samarbetet med oss?

"Väldigt professionellt! Anki gjorde ett grundligt arbete i att identifiera vårt behov genom noggrant intervjuarbete med ledningsgruppen. Man lade även tid på att hitta en profil med bra matchning till oss övriga i ledningen. Vi hade löpande avstämningar i samband med att gallringen påbörjandes vilket utmynnade i ett antal möjliga kandidater med olika bakgrund. I det slutliga arbetet gav erfarenheten från HOME of Recruitment ledingen mycket bra coachning inför slutintervjuer och fram till att vi valde vår nya COO."

Var det något särskilt som stack ut i detta samarbete, jämfört med dina tidigare erfarenheter av att anlita rekryteringsfirmor?

"Ja, känslan genom hela rekryteringen var att vi fick ett seniort och lyhört stöd genom hela processen samtidigt som HOME of Recruitment styrde arbetet excellent från start till anställning. Vi arbetade som ett team genom rekryteringen vilket så här i efterhand var mycket framgångsrikt. Det var dessutom så att kvaliteten på våra slutkandidater var så bra vilket mynnade ut i ytterligare en ny kollega till vår ledning, dock i en annan roll. Den sistnämnda rekryteringen kostade oss inget extra utan blev en ren bonus. Vi har även haft avstämningar efteråt för att summera våra erfarenheter från rekryteringen vilket kändes toppen."

Slutligen Stefan, kan du rekommendera andra att ta hjälp av HOME of Recruitment när de har behov av att rekrytera?

"Jag kan absolut rekommendera HOME of Recruitment utifrån den professionalismen de visat hela vägen!"

Tack snälla Stefan för de fina orden. Och grattis till två nya toppenmedarbetare!

Vill du veta mer om hur vi jobbar med rekrytering kan du läsa om det här. Du är självklart också välkommen att kontakt oss direkt - via telefon eller på info@homeofr.se - om du önskar vår hjälp med rekrytering!