Vad är begåvning egentligen? #10

18 min.
maj 2018
Vad är begåvning egentligen? Och vad spelar det för roll för en persons arbetsprestation? Dessa frågor och lite till försöker vi besvara i detta avsnitt. Begåvning är viktigt, och någonting som ofta stäms av under rekryteringsprocessen. Därför vill vi reda ut begreppet och räta ut eventuella frågetecken.
Medverkande
Anki-Stafwerfeldt-circle
Anki Stafwerfeldt, HOME of Recruitment
Josefin-sv
Josefin Malmer, HOME of Recruitment
Om Anki Stafwerfeldt

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering och kandidatupplevelse och agerar bollplank för HR och TA-team som vill skapa en TA-funktion i världsklass. Hjälper även våra kunder att rekrytera chefer och specialister på olika nivåer.

Om Josefin Malmer

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering. Spetskompetens inom rekrytering; kompetensbaserade urvalsmetoder, arbetspsykologiska testverktyg, intervjumetodik, assessment, personbedömning och design av urvalsprocesser.

Sammanfattning

Begåvning, slutledningsförmåga, kapacitet, generell problemlösningsförmåga...
Ett krångligt, svårt och många gånger missförstått område. Vad är begåvning egentligen? Och vad spelar det för roll för en persons arbetsprestation? Dessa frågor och lite till försöker vi besvara i detta avsnitt. Begåvning är viktigt, och begåvning är någonting som ofta stäms av under rekryteringsprocessen. Därför vill vi reda ut begreppet och räta ut eventuella frågetecken.

 

Kategori