Rekrytering: Kravprofil #9

18 min.
maj 2018
Att det inledande kravprofilsarbetet är avgörande för resultatet av rekryteringen har nog få missat. Här ger vi dig våra tips på hur man kan göra och en lista på vad vi anser bör ingå i en bra kravprofil. Stort fokus läggs vid de "personliga kompetenserna", som tyvärr många gånger hastas igenom.
Medverkande
Anki-Stafwerfeldt-circle
Anki Stafwerfeldt, HOME of Recruitment
Josefin-sv
Josefin Malmer, HOME of Recruitment
Om Anki Stafwerfeldt

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering och kandidatupplevelse och agerar bollplank för HR och TA-team som vill skapa en TA-funktion i världsklass. Hjälper även våra kunder att rekrytera chefer och specialister på olika nivåer.

Om Josefin Malmer

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering. Spetskompetens inom rekrytering; kompetensbaserade urvalsmetoder, arbetspsykologiska testverktyg, intervjumetodik, assessment, personbedömning och design av urvalsprocesser.

Sammanfattning

Att det inledande kravprofilsarbetet är avgörande för resultatet av rekryteringen har nog få missat. Här ger vi dig våra tips på hur man kan göra och en lista på vad vi anser bör ingå i en bra kravprofil. Stort fokus läggs vid de "personliga kompetenserna", som tyvärr många gånger hastas igenom. Hoppas du ska ha användning av avsnittet!

 

Kategori