Intervju med Jessica Magnusson, TA Manager på Hemfrid #81

35 min
jan 2022

Josefin intervjuar Jessica Magnusson, TA manager på Hemfrid, om deras imponerande utveckling av rekryteringsarbetet. 

Lyssna på hur Jessica med kollegor digitaliserat hela rekryteringsprocessen, och lär känna Hubert, en digital rekryterare som är effektiv och fördomsfri. 

Hemfrid har anlitat HOME of Recruitment för utveckling av process, utbildning i rekrytering och också haft en HOMEie på plats under en period, och här får du höra Jessicas syn som kund. 

Hör Jessica berätta om:
  • Hemfrid och deras utveckling 
  • Effektivisering av ATS-system 
  • Automatisering av rekrytering 
  • Digitalisering av rekrytering 
  • Hubert AI, intervjuer med Artificiell Intelligens
  • Sätt att effektivisera och kvalitetssäkra volymrekrytering  
  • Insikt i DATA, som CNPS, Time to fill och mer
  • Home of recruitment utbildning i kompetensbaserad rekrytering 
Medverkande
Josefin-sv
Josefin Malmer, HOME of Recruitment
Jessica Magnusson, Hemfrid
Om Josefin Malmer

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering. Spetskompetens inom rekrytering; kompetensbaserade urvalsmetoder, arbetspsykologiska testverktyg, intervjumetodik, assessment, personbedömning och design av urvalsprocesser.

Om Jessica Magnusson

Ansvarig för Hemfrids rekrytering, såväl inom kollektiv- som tjänstemannasidan. Ansvarig chef för 9 TA-partners samt 5 TA-assistenter. Driver förbättringsarbete, digitalisering, processer, employer branding arbete. Arbetar nära ledningsgrupp och chefer såväl på strategisk nivå som operativ nivå. Ansvarig för budget, samarbetspartners, externa leverantörer och flertalet system kopplade till rekryteringsfunktionen.

 

Innehåll i avsnittet 

Jessica Magnusson är Talent Acquisition manager på Hemfrid och delar deras snabba resa mot kompetensbaserad rekrytering! Jessica har varit på Hemfrid de 5 senaste åren och driver deras Talent Acquisition team, som är en del av rekryteringsteamet på Hemfrid. Jessica delar i avsnittet hemfrids resa från mer traditionell rekrytering, med fysiska intervjuer, manuell screening och fysiska arbetsprov, till en digitaliserad och effektiviserad process.  

I avsnittet berättar Jessica Hemfrid kring rekrytering av både kollektivare och tjänstemän, och hur processerna har utvecklats. Jessica lyfter deras tillägg av tester, effektivisering av ATS-system, automatisering av rekryteringsbeställning, avtalsskrivning och onboarding samt användandet av AI som intervjuverktyg! 

Jessica ger insikt i Hemfrids volymrekryteringsfunktion. Hur man hanterar över 6000 ansökningar och rekryterar runt 120 medarbetare varje månad! Hon berättar ingående om Hubert, en chattintervju med AI funktion. Hon lyfter även vikten av att arbeta nära cheferna och hur man utbildar chefer i kompetensbaserad rekrytering. Konsten av att göra det enkelt för chefer att göra rätt! 

Josefin ber avslutningsvis Jessica dela tre tips för att utveckla rekryteringsarbetet. Att våga testa, att ta för sig och lyfta rekrytering kopplat till organisationsförändringar, att ha en öppen och nära relation till cheferna.