Intervju med docent Anders Sjöberg #7

28 min.
april 2018
I detta avsnitt intervjuar Josefin docent Anders Sjöberg. Han ger svar på frågor som "Kan man bygga sin rekryteringsprocess på en kravprofil av de bästa medarbetarna?" "Vad får man egentligen ut av en screening på endast personlighet?" "Vad betyder evidensbaserat urval?" och många fler. 
Medverkande
Josefin-sv
Josefin Malmer, HOME of Recruitment
1573494236068
Anders Sjöberg, Stockholms universitet
Om Josefin Malmer

Konsult och medgrundare av HOME of Recruitment. Utbildar inom kompetensbaserad rekrytering. Spetskompetens inom rekrytering; kompetensbaserade urvalsmetoder, arbetspsykologiska testverktyg, intervjumetodik, assessment, personbedömning och design av urvalsprocesser.

Om Anders Sjöberg

Docent på Stockholms universitet, Psykologiska institutionen. Undervisar om rekrytering och urval samt statistik och metod. Bakgrund av arbete med psykometri som är en kombination mellan psykologi och statistik för att utveckla psykologiskt test. Även en av författarna bakom boken Personlighet i arbete.

Sammanfattning

I detta avsnitt intervjuar Josefin docent Anders Sjöberg. Han ger svar på frågor som "Kan man bygga sin rekryteringsprocess på en kravprofil av de bästa medarbetarna?" "Vad får man egentligen ut av en screening på endast personlighet?" "Vad betyder evidensbaserat urval?" osv.
Om du har tankar och idéer kring vem du skulle vilja lyssna till i podden - hör av dig till oss.

 

Kategori