Sundbybergs stads digitala verktygslåda

Sedan 2018 ingår HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning i Sundbybergs stads utbildningsportal för chefer ”Chefens verktygslåda”.

Verktygslådan innehåller alla de utbildningar nya chefer behöver för att klara sitt chefsuppdrag i staden. Gunilla Enquist, HR-konsult i Sundbybergs stad, berättar om varför man valde att ersätta den klassrumsutbildning i kompetensbaserad rekrytering som tidigare erbjöds stadens chefer två gånger per år, med en digital rekryteringsutbildning:

Den tidigare lärarledda heldagsutbildningen i kompetensbaserad rekrytering anordnades två gånger per år, vilket innebar att nya chefer i staden kunde ställas inför ett rekryteringsbehov innan de haft möjlighet att gå utbildningen. Vi såg också att vardagen kom emellan för flera chefer och vi fick en hel del avhopp nära inpå utbildningen. Med den digitala utbildningen blir flexibiliteten mycket större, och chefen kan avsätta tid att genomgå utbildningen när hen har möjlighet. Den digitala rekryteringsutbildningen ger oss också en bra grund att stå på i organisationen.

Målgruppen för den digitala rekryteringsutbildningen är nya chefer i staden, men även befintliga chefer har möjlighet att anmäla sig och gå utbildningen. Detta är den första digitala utbildningen i utbildningsportalen, och Gunilla beskriver att det därför är extra intressant att se hur den tas emot av cheferna i staden.

Vilka fördelar och utmaningar med den digitala rekryteringsutbildningen har man sett såhär långt?

Utöver flexibiliteten som kommer med den digitala utbildningen, är det positivt att chefen kan gå tillbaka till materialet, till exempel när hen står inför en faktisk rekrytering, och att upplägget med filmer, artiklar och övningar passar olika lärstilar. Den största utmaningen är att få cheferna att gå in och genomföra utbildningen. Det ställer krav på att de avsätter tid och prioriterar sin egen kompetensutveckling.

Flexibiliteten och möjligheten att gå tillbaka till utbildningen nästa gång man står inför en faktisk rekrytering lyfts också fram i ett omdöme om utbildningen från av en av deltagarna från Sundbybergs stad:

”Jag tyckte att utbildningen var tydlig och lättillgänglig. Och väldigt bra att kunna sitta och göra den var och när man vill, enklare att hålla fokus på det viset tror jag. Känns också bra att ha tillgång till verktyget framöver, man får väl ladda ner de filer man själv känner att man kan ha nytta av framöver när det är dags för en skarp rekrytering. Jättebra underlag till både kravprofil och intervjufrågor!”

 

Tack Gunilla för ett bra och roligt samarbete!

Du är varmt välkommen att höra av dig till någon av oss för att få en genomgång av hur det funkar. Läs mer om vår digitala rekryteringsutbildning här.