Kompetensbaserad rekrytering är vår grej. Hur kan vi hjälpa er?

Rekryteringsutbildning

Höj lägsta nivån hos alla som rekryterar.

Vi har utbildat tusentals chefer och HR-medarbetare inom kompetensbaserad rekrytering. Innehåll, längd och format anpassas till just era behov.

 

Rekryteringsutbildning för chefer

Verksamhetens chefer står för de absolut flesta av alla anställningsbeslut som fattas. Därför erbjuder vi en uppskattad och välbeprövad halvdagsutbildning för chefer, med fokus på rekryteringsfällor, kandidatupplevelse och träning i kompetensbaserad intervju.

MER OM VÅRA UTBILDNINGAR FÖR CHEFER

 

Digital rekryteringsutbildning

Som komplement eller alternativ till traditionell klassrumsundervisning har vi tagit fram en digital rekryteringsutbildning. Ett digitalt verktyg som utbildar och stöttar såväl HR som rekryterande chefer, oavsett var de befinner sig. Ett verktyg att återvända till inför och under varje aktuellt rekryteringstillfälle.

LÄS MER OM VÅR DIGITALA UTBILDNING

 

Utbildning och fördjupning för dig som jobbar med rekrytering 

Är du rekryteringsspecialist idag? Härligt, då har vi sannolikt en hel del gemensamma intressen. Att diplomera sig hos oss ger dig en kvalitetsstämpel. Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering erbjuds en gång per termin. Vår digitala rekryteringsutbildning är givetvis också till för dig som jobbar med rekrytering. Läs mer och anmäl dig här. 

FÖRDJUPNING FÖR DIG SOM ÄR REKRYTERARE

 

Föreläsningar och workshops för ledning, HR och TA-funktioner

Vi håller föreläsningar för ledningsgrupper, workshop för HR samt utbildningar för interna rekryteringsfunktioner. Önskar ni använda vårt kompetensramverk, ta del av våra mallar och intervjufrågor eller beställa vår bok Rekryteringsboken för chefer, så ordnar vi givetvis även det.

 

Ring oss eller fyll i dina uppgifter nedan, så hittar vi ett lämpligt upplägg för er.

Rekrytering all inclusive

Hjälp att rekrytera och kompetensutveckling på köpet.

Har ni ett rekryteringsbehov? Och helst skulle er nya medarbetare varit på plats igår..? Eller kanske behov av att rekrytera in flera nya medarbetare under en period? Vi hjälper er - oavsett om det är en eller flera personer ni behöver rekrytera.

 

Har ni behov av att rekrytera in flera nya medarbetare under en period?

Ta in en rekryterare från oss! Bästa sättet att hantera era rekryteringsbehov är enligt oss med en intern rekryterare, på plats hos er. Att det också är kostnadsklokt i jämförelse med att lägga rekryteringarna hos externa byråer på stan, är inte svårt att räkna ut. 

 

Vill ni ha hjälp med en rekrytering här och nu?

Kul! Vi ÄLSKAR att rekrytera! Vi jobbar enligt konstens alla regler med kompetensbaserad rekrytering. Vi har en transparent affärsmodell vilket innebär att du ser exakt allt vi gör i alla delar av processen. Att hitta rätt kompetens bygger på ett partnerskap och varenda timme vi lägger ner tillsammans ska alltid bidra med ett värde. Inga märkliga arvoden som bygger på ännu märkligare kvoter eller delar av årslöner ... Du betalar endast för det du behöver, inget annat!

 

Vad ingår?

När du anlitar oss för hjälp med rekrytering får du:

 • En transparent betalningsmodell som innebär ett mycket förmånligt rekryteringsarvode.
 • Kompetensutveckling på köpet! Välj mellan; digital rekryteringsutbildning för HR avdelningen och rekryterande chef, boken Rekryteringsboken för chefer (Liber förlag, 2018), workshop, coachning i intervjuteknik eller inspirationsföreläsning.
 • Hjälp med rekrytering ”på insidan”. För ert employer brand, för ert relationsbyggande och för era kandidaters skull.
 • Tillgång till marknadens bästa verktyg för kompetensbaserad rekrytering, så som datadriven annonsering, kvalitetssäkrade testverktyg, digital referenstagning, mätning av kandidatupplevelse ...
 • En god kandidatupplevelse. Detta är vår hjärtefråga. Alltid och i alla samarbeten.

 

Vad tjänar ni på detta upplägg?

 • Träffsäkert. Matchningen blir som allra bäst i nära samarbete med verksamhetens chefer, där vi lär känna er på riktigt.
 • Proaktivt. Era tjänster marknadsförs i ert eget arbetsgivarvarumärke, kandidaterna hanteras i ert eget rekryteringssystem och på så sätt bygger vi er "pipe" av potentiella framtida medarbetare. Har ni inget rekryteringssystem så hjälper vi er med detta också.
 • Kandidatupplevelsen stärks. Intervjuerna hålls i era lokaler (eller digitalt) och kandidaterna kommer att uppleva att de slipper mellanhanden som det externa rekryteringsföretaget innebär.
 • Kostnadsklokt. Ni betalar alltid bara för nedlagd tid och vet därmed exakt vad ni får. 
 • Kompetensutveckling på köpet.   
 • Modernt och effektivt. Vi har tillgång till de digitala verktyg som finns idag i form av exempelvis tester, kampanjer i sociala medier och digital referenstagning.

 

Intressant? Nyfiken? 

Ring oss eller fyll i dina uppgifter nedan, så hittar vi ett lämpligt upplägg för era rekryteringsbehov.

Assessment och urval

Öka träffsäkerhet, kandidatupplevelse och mångfald.

Oavsett om ni önskar objektiv personbedömning, träffsäker assessment eller effektiv screening har vi kvalitetssäkrade verktyg och metoder att anpassa till era behov.

Vi kan exempelvis hjälpa er med:

Screening med tester
Funderar ni på att prova screening med objektiva testverktyg? Det är klart ni ska - vi hjälper er! Tack vare samarbeten med flera leverantörer på marknaden kan vi skräddarsy er screening. Självklart är vi med er hela vägen, från förankring och utbildning internt, till kravprofilsarbete och design av urvalsprocess, genom framtagande av kandidatkommunikation och så till sist i uppföljningen av resultatet. Läs om hur vi hjälpt Arla med screening till kyllagret i Kallhäll. Lyssna till hur vi  hjälpt Handelsbanken med screening till Studentprogrammet.

Traineerekrytering
Vi har alla metoder och verktyg i vår verktygslåda. Dessutom har vi stor erfarenhet av att bygga och projektleda såväl screeningprocesser som assessmentdagar. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med traineerekrytering. Lyssna också gärna på när Anki och Josefin beskriver hur vi jobbar med traineeurval och assessmentdagar i Rekryteringspodden!

Second opinion och ledarassessment
Assessment, personbedömning eller second opinion? Det spelar faktiskt ingen roll vad vi kallar det för det handlar ändå om samma sak; en objektiv och på så vis rättvis bedömning av kompetensen hos en eller ett par slutkandidater. Med lång erfarenhet av att använda tester, arbetsprover, simulerade övningar och kompetensbaserade intervjuer hjälper vi er att välja rätt medarbetare, specialist eller ledare. Hör av dig så berättar vi mer! Läs om hur vi utvecklat ledarrekrytering hos NetEnt, samt om samarbetet kring Second Opinions hos BIG Travel.

Ring oss eller fyll i dina uppgifter här nedan, så hör vi av oss till dig inom kort!

Rådgivning

Tillsammans utvecklar vi er rekrytering.

Ibland behöver man någon att bolla lite med; tankar och input utifrån, någon som utmanar. Oavsett om ni önskar förfina, utveckla eller ta fram något helt nytt, och oavsett nuläge, förutsättningar och vision kan vi hjälpa er. Här är några exempel på vad vi gör. 

 • Nulägesanalys. Vi hjälper er att se över nuläget. Vi tittar kring exempelvis på organisation och befintlig process, och kommer med utifrån perspektiv, råd och "best practice".

 • Intern rekryteringsfunktion. Vi hjälper er med utformning och uppbyggnad. Vilka kompetenser behövs, vem gör vad och hur ska fördelningen se ut mellan HR och chefer?

 • Design av rekryteringsprocess. Funderar ni på att börja använda testverktyg för screening? Skulle ni ha nytta av arbetsprov? Vad ska ni göra först, och sen, och sist? Vi hjälper er att sätta processen.

 • Val av leverantör. Det är inte helt enkelt att välja leverantör. Alla talar i egen sak och dessutom händer det mycket och snabbt på marknaden, det kan vara svårt att hinna hålla sig uppdaterad. Vi är det. Baserat på en kravprofil utifrån era förutsättningar och mål ger vi våra rekommendationer.

 • Attraktion. Behöver ni marknadsföra er på ett annat sätt? Nå en ny målgrupp? Sänka tröskeln för era tänkbara kandidater? Låt oss hjälpa er.

 • Business case. Låt oss hjälpa er att räkna på det. När är det läge att hämta hem hela rekryteringsfunktionen och när lönar det sig att investera i ett nytt system eller verktyg.

 • Rådgivning. Vi agerar bollplank till dig som ansvarar för frågorna. Det kan handla om stöd inför en upphandling, hjälp med intern förankring, eller något mer mer specifikt så som att se över mallar och intervjufrågor. Ensam är sällan stark!

Hör av dig till någon av oss eller fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Digital rekryteringsutbildning

Filmer, artiklar, poddar, quiz, mallar, checklistor och interaktion. Utbilda er i kompetensbaserad rekrytering när och var som helst.

Vill du att vi kontaktar dig?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss

Referenser

"I vår verksamhet är digitalisering högt upp på agendan, tillika rekrytering och kompetensförsörjning. När vi fick kunskap om HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning kändes den helt rätt för oss."

Läs mer

”Vi hade redan ett samarbete genom att vi hyrt in en rekryterare från HOME of Recruitment och därför hade vi sett den höga kompetensen och kunskapsnivå som erbjuds. Därav blev HOME of Recruitment ett naturligt val för oss när vi skulle ta fram toolkit för rekrytering!"

Läs mer

"Vi har tagit bort CV:t och det personliga brevet ur rekryteringsprocessen och istället infört tester på ett tidigt stadium. Samarbetet med HOME of Recruitment underlättade förankrings- och förändringsarbetet."

Läs mer