Vi stärker ert rekryteringsarbete.

Vi är inte rekryteringskonsulter. Vi är konsulter inom rekrytering.

Så här tänker vi.

Med rådgivning, utbildning och kompetensförstärkning inom rekryteringsområdet skapar vi ett träffsäkert och effektivt rekryteringsarbete för just er.

Vår vision är att öka kvaliteten inom rekrytering. För alla som söker jobb, för alla som rekryterar och för samhället i stort. Fler lyckade rekryteringar skapar en enorm samhällsnytta. Träffsäkra rekryteringar ger lönsammare företag, minskar diskrimineringen och ökar mångfalden på arbetsmarknaden. Dessutom bidrar bra rekryteringsprocesser till positiva kandidatupplevelser och ger många fler människor chansen att vara ”rätt person på rätt plats”​.

Vi är inte rekryteringskonsulter, vi är konsulter inom rekrytering. Vi är ett hem för experter inom rekrytering. För alla verksamheter som vill bli bättre på att rekrytera, för marknadens vassaste rekryterare samt för andra intressenter inom kompetensförsörjningsområdet.


Det här gör vi.

HOME of Recruitments affärsidé bygger på att hjälpa arbetsgivare att förbättra det egna rekryteringsarbetet, med träffsäkra och effektiva rekryteringsprocesser. Våra tjänster vänder sig till de verksamheter som vill ta hem sina rekryteringar och jobba mer inhouse, eller som redan gör det men vill se över och utveckla arbetet. Utbildning av chefer såväl som HR, strategisk rådgivning och kvalitetssäkrade rekryterare som kliver in hos arbetsgivarna för att överföra best practice samtidigt som de rekryterar åt dem, är några av tjänsterna som vi erbjuder.

Till vår stora glädje ser vi att fler och fler verksamheter tar ett stadigare grepp kring sin kompetensförsörjning och sitt rekryteringsarbete. Tid och resurser läggs på att se över rekryteringsprocesser och uppdatera mallar, verktyg och systemstöd. Många inser värdet av att utbilda alla de som är involverade i rekryteringsarbetet, inte minst de linjechefer som oftast står för de avgörande anställningsbesluten. En tydlig trend vi ser är att verksamheter hämtar hem rekryteringsarbetet och bygger upp interna rekryteringsfunktioner, som på olika sätt stöttar cheferna i rekryteringsarbetet. Här trivs vi bäst, och kommer allra bäst till vår rätt  – när vi får hjälpa er på den resan, strategiskt och operativt, i stort och smått.


Det här är vi.

KATARINA RIML har över 15 års erfarenhet av HR-frågor inom privat och offentlig sektor med förändringsarbete som en röd tråd. Katarina har erfarenhet av att bygga upp och utveckla nya funktioner och arbetssätt – senast på Solna stad där hon byggde upp och drev den interna rekryteringsenheten Attrahera & Rekrytera. Hennes drivkraft är att bidra till utveckling och faktisk förändring. ”Processer, arbetssätt och stöddokument måste funka i praktiken, annars är de faktiskt inte mycket värda!” säger Katarina som inte nöjer sig med mindre än åtminstone en high-five från verksamhetens chefer. 

STEFAN HOLM har mer än 15 års erfarenhet från branschen. Att kompetensförsörjning behöver stå allra högst upp på företagens agendor har varit Stefans mantra hela vägen hit. Mötet med och mellan människor är vad som driver Stefan. En dag utan möten är ingen bra dag, säger han. Och många möten har det blivit; som kundansvarig, rekryterare, försäljningschef och nu senast som expansionschef. Affärsutveckling är favoritsysslan. ”Utan rätt människor på rätt plats spelar det ingen roll hur bra affärsidé man har” är övertygelsen.

JOSEFIN MALMER titulerar sig själv ”rekryteringsnörd”. Med tolv års erfarenhet av rekrytering och urval, inom roller som rekryterare, processägare, utbildare, organisations- och Employer Branding-konsult, har hon lärt sig hantera alla tänkbara (och otänkbara) situationer inom området. Det som driver Josefin är först och främst rättvisa. ”Så objektiva metoder och verktyg som det bara går” är hennes utgångspunkt i de uppdrag hon tar sig an. Inte så förvånande kanske att hon av andra även kallas för ”testnörd”.

ANKI STAFWERFELDT började rekrytera i rollen som marknadschef för 15 år sen, och tyckte så småningom att det var den roligaste delen av jobbet. Efter några år utomlands valde hon att helt ta klivet över till ”andra sidan”, till rekryteringsbranschen. Anki brinner för att hjälpa chefer och verksamheter att bli ännu bättre på rekrytering. Marknadsföraren i henne tycker att Kandidatupplevelse är ett viktigt ämne. ”Rekrytering är Employer Branding i praktiken. Här finns en chans att verkligen stärka sitt arbetsgivarvarumärke. Alltför få tar den”. 


Såhär jobbar vi.

Vi har valt att organisera oss på det sätt som vi själva uppskattar, och på ett sätt som möjliggör en stor flexibilitet för våra kunder och konsulter. Det här är vårt HOME.

Som konsult hos oss är du en del av vår FAMILJ. Familjen är vår vår trygga bas. Här tankar vi energi, vilar och växer. Inom familjen skapas synergier, erfarenhetsutbyten och möjligheter. En hub av expertis som genom sin existens är en aldrig sinande källa för inspiration och lärande. För oss själva, för våra kunder och för våra samarbetspartners. Och sist men inte minst så har vi väldigt kul tillsammans!

Våra kunder är våra VÄNNER. Och dem tar vi hand om så som sanna vänner gör. Våra vänner kan förvänta sig det allra varmaste bemötandet, en leverans utöver det vanliga och en långsiktig relation. Tack vare vår stora familj, bestående av experter inom olika områden och delar av rekryteringsarbetet, kan vi möta varje typ av kundbehov.

Vi har flera goda GRANNAR. Grannarna är leverantörer av tjänster och produkter inom rekryteringsområdet. Vi hjälper varandra, så som goda grannar gör. De hälsar på, tar en kopp kaffe och uppdaterar oss här hemma på vad som händer inom utvecklingen på området. Att ha goda relationer till sina grannar är inte bara trevligt, det är smart och praktiskt.


VARMT VÄLKOMMEN HEM TILL OSS!

© Copyright Home of Recruitment, 2020