Nu startar vi ett traineeprogram för Talent Acquisition

Behovet av rekryterare är stort ute på marknaden - större än den omedelbara tillgången. För att snabbare kunna stötta våra kunder i deras rekryteringsbehov och samtidigt hjälpa fler nyexaminerade ut på arbetsmarknaden, har vi skapat vårt nya traineeprogram. Med det hoppas vi bidra till ett bättre flöde för båda parter, samtidigt som vi fortsätter att utbilda fler inom rättvis och träffsäker rekrytering.

Diplomerade rekryterare

Under 6 månader kommer våra trainees att få ta del av våra utbildningar som täcker in alla viktiga metoder och verktyg för att arbeta med kompetensbaserad rekrytering: kravprofilsarbete, kompetensbaserad intervjuteknik, testanvändning, referenstagning och mycket annat. 

För att få möjlighet att omvandla sina teoretiska kunskaper i praktiken kommer de direkt vid starten att få arbeta operativt i ett uppdrag hos någon av våra kunder. Flera av våra kunder har redan meddelat att de är intresserade av att få en junior rekryterare som kan stötta dem i att hitta nya medarbetare, och ju fler platser vi har att erbjuda våra trainees desto fler kan vi ta in i programmet. 

Alla våra trainees får parallellt med utbildningen handledning av vår expert och rådgivare, Katarina Riml. Katarina är en uppskattad coach till våra HOMEie konsulter och en lika uppskattad rådgivare till våra kunder. En av hennes spetskunskaper är att hjälpa företag och verksamheter i uppbyggnaden och utvecklingen av inhousefunktioner för rekrytering

Första programstart sker i mars, så väldigt snart kommer vår första omgång engagera och drivna trainees vara igång.

Vi ser så fram emot att få ta emot våra blivande Talent Acquisition-specialister! 

Uppdatering juni: Våra två första trainees är nu ute på sina kunduppdrag, genomför diplomeringsutbildningen och hänger med andra HOMEies när tillfälle ges. Här kan du läsa en kort intervju med Sofia Åkerblom, en av våra trainees, där hon berättar om sin upplevelse av programmet och vad hon gör på sitt kunduppdrag. 

Home-6

Ny programstart 30/8 

Efter en mycket lyckad första programomgång är vi nu redo för nästa omgång. I slutet av augusti startar vårt nästa traineeprogram. Här kan du som är nyfiken läsa mer:

Traineeprogram - Talent Acquisition 2022 Och vill du hålla dig uppdaterad inför kommande ansökningar så följ oss gärna på LinkedIn eller prenumerera på vårt nyhetsbrev. 

Är du i behov av en junior konsult för din rekrytering? Hör av dig till oss - antingen direkt till Stefan eller via vår Kontaktsida