Kompetensramverket som

Effektiviserar din rekryteringsprocess

Kompetensramverket innehåller:

  • 12 personliga kompetenser, med utgångspunkt i femfaktormodellen
  • 10 kompetensbaserade intervjufrågor, för att utvärdera två av de 12 personliga kompetenserna

Ramverket hjälper dig att effektivisera ditt rekryteringsarbete med kompetensbaserad rekrytering - oavsett om du är ny med metoden eller om du använder ett annat ramverk idag. 

Ladda ner ramverket med de 10 intervjufrågorna kostnadsfritt - fyll i formuläret nedan så kommer det till din inkorg (och kan öppnas direkt i webbläsaren).  

Pssst. Glöm inte att ange oss som källa för kompetensramverket, när du använder det i din verksamhet.

 

Gör dig redo för din nästa rekrytering!

Fyll i dina uppgifter och få vårt kompetensramverk till din inkorg. Kostnadsfritt och utan förbindelser.

Hitta rätt person baserat på kompetens, och utmana magkänsla och fördomar.

Att rekrytera rätt person börjar med att identifiera vilka kriterier som gör en person mest lämpad för rollen du rekryterar till. Det handlar om att identifiera vilken kompetens - personlig och formell - som är viktigast för att personen ska lyckas så bra som möjligt. Därefter ska dessa kompetenser på ett genomtänkt sätt undersökas.
 
Metoden kallas för Kompetensbaserad rekrytering (KBR) och är det vi på HOME of Recruitment baserar alla våra utbildningar och tjänster på. I våra utbildningar ingår också kompetensramverket med samtliga 60 intervjufrågor, samt mallar för de olika momenten under rekryteringsprocessen.
 
Nyttan med ett kompetensbaserat arbetssätt är:
  • Ökad träffsäkerhet i urvalsbesluten
  • Ökad mångfald
  • Effektivt rekryteringsarbete
  • Bättre kandidatupplevelser
Och för att kunna genomföra en kompetensbaserad rekrytering behöver du struktur i ditt arbete, och det är här kompetensramverket kommer in i bilden.
 

Hur använder man ett kompetensramverk?

Rekryteringspodden

Medgrundarna av HOME of Recruitment Anki Stafwerfeldt och Josefin Malmer berättar om kompetensramverket i avsnitt 30 av Rekryteringspodden: Kompetensramverk - så gör vi!
Här  ger Anki och Josefin också sina tips och rekommendationer kring hur du använder ramverket på bästa sätt, för att få ut så stor effekt av det som möjligt. I avsnitt 92 berättar de också mer om bakgrunden till 

Lyssna här

Några av våra kunder

"Medvetenheten har definitivt ökat, och gör också vårt arbete lättare när vi arbetar tillsammans med chefer i rekryteringar. Vi ser också en ökad kvalitet i våra annonser, samt att arbetet kring intervjuguider och mer träffande frågor har blivit lättare att diskutera med cheferna."

Läs mer

"Vi har tagit bort CV:t och det personliga brevet ur rekryteringsprocessen och istället infört tester på ett tidigt stadium. Samarbetet med HOME of Recruitment underlättade förankrings- och förändringsarbetet."

Läs mer

"Känslan genom hela rekryteringen var att vi fick ett seniort och lyhört stöd genom hela processen samtidigt som HOME styrde arbetet excellent från start till anställning. Vi arbetade som ett team genom rekryteringen vilket var mycket framgångsrikt. Kvaliteten på våra slutkandidater var dessutom så bra att det blev ytterligare en ny kollega till vår ledning, i en annan roll. Den sistnämnda rekryteringen kostade oss inget extra utan blev en ren bonus."

Läs mer