Kompetensramverket som

Effektiviserar din rekryteringsprocess

Kompetensramverket innehåller:

  • 12 personliga kompetenser, med utgångspunkt i femfaktormodellen
  • 60 kompetensbaserade intervjufrågor, för att utvärdera personliga egenskaper

Det hjälper dig att effektivisera ditt rekryteringsarbete med kompetensbaserad rekrytering - oavsett om du är ny med metoden eller om du använder ett annat ramverk idag. 

Ladda ner ramverket med intervjufrågorna kostnadsfritt - fyll i formuläret nedan så kommer det till din inkorg (och kan öppnas direkt i webbläsaren).  

 

Gör dig redo för din nästa rekrytering!

Fyll i dina uppgifter och få vårt kompetensramverk till din inkorg. Kostnadsfritt och utan förbindelser.

Hitta rätt person baserat på kompetens, och utmana magkänsla och fördomar.

Att rekrytera rätt person börjar med att identifiera vilka kriterier som gör en person mest lämpad för rollen du rekryterar till. Det handlar om att identifiera vilken kompetens - personlig och formell - som är viktigast för att personen ska lyckas så bra som möjligt. Därefter ska dessa kompetenser på ett genomtänkt sätt undersökas. Metoden kallas för Kompetensbaserad rekrytering (KBR) och är det vi på HOME of Recruitment baserar alla våra utbildningar och tjänster på. 
 
Nyttan med ett kompetensbaserat arbetssätt är:
  • Ökad träffsäkerhet i urvalsbesluten
  • Ökad mångfald
  • Effektivt rekryteringsarbete
  • Bättre kandidatupplevelser
Och för att kunna genomföra en kompetensbaserad rekrytering behöver du struktur i ditt arbete, och det är här kompetensramverket kommer in i bilden.
 

Hur använder man ett kompetensramverk?

Rekryteringspodden

Medgrundarna av HOME of Recruitment Anki Stafwerfeldt och Josefin Malmer berättar om kompetensramverket i avsnitt 30 av Rekryteringspodden: Kompetensramverk - så gör vi!
Här  ger Anki och Josefin också sina tips och rekommendationer kring hur du använder ramverket på bästa sätt, för att få ut så stor effekt av det som möjligt. 

Lyssna här

Några av våra kunder

"I vår verksamhet är digitalisering högt upp på agendan, tillika rekrytering och kompetensförsörjning. När vi fick kunskap om HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning kändes den helt rätt för oss."

Läs mer

"Vi har tagit bort CV:t och det personliga brevet ur rekryteringsprocessen och istället infört tester på ett tidigt stadium. Samarbetet med HOME of Recruitment underlättade förankrings- och förändringsarbetet."

Läs mer

"Den digitala utbildningen kan cheferna genomföra på tid som passar dem, samtidigt som klassrumstillfället ägnas åt fördjupning och reflekterande diskussioner."

Läs mer