Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering

Vår kvalitetsstämpel för dig som jobbar med rekrytering

HOME of Recruitments Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering är för dig som är stolt över din profession. För dig som redan arbetar kompetensbaserat och som vill kunna intyga ditt professionella arbetssätt eller för dig som vill utveckla dig och säkerställa att du arbetar på rätt sätt. 

I utbildningen går vi under fyra virtuella utbildningsdagar igenom samtliga delar av det kompetensbaserade arbetssättet; alltifrån kravprofilsarbete till referenstagning. Stort fokus läggs vid en god kandidatupplevelse längs hela processen. 

Delar av innehållet:

 • Kompetensbegrepp
 • Design av rekryteringsprocess
 • Digitalisering av urvalsprocessen
 • Testteori
 • Kompetensbaserad intervjuteknik
 • Kompetensbaserade arbetsprover
 • Referenstagning

Utbildningen avslutas med en skriftlig examination. Efter avklarad examen kan du stolt motta ett diplom från HOME of Recruitment. Ett diplom som både särskiljer och positionerar dig i branschen.


Målgrupp: Diplomeringen är för dig som jobbar med rekrytering inhouse eller på ett rekryteringsföretag, för dig inom HR som har rekrytering som ansvarsområde eller för dig som står inför att börja arbeta med kompetensbaserad rekrytering. Om du är osäker på om det är rätt nivå för dig/er är du välkommen att höra av dig!

Investering: 12 900 SEK. Är ni två eller fler som anmäler er från samma verksamhet får ni 10 % rabatt.
För att säkra din plats (begränsat antal) fakturerar vi i samband med din anmälan. Betalningsvillkor 30 dagar. Pris exklusive moms. 

Detta ingår:
 • 4 dagars virtuell utbildning
 • Rekryteringsboken för chefer, av Josefin Malmer och Anki Stafwerfeldt (2018, Liber Förlag)
 • HOME of Recruitment Online Academy - ett digitalt utbildningsstöd under tre månader
 • HOME of Recruitments mallar för kravprofil, intervju och referenstagning
 • HOME of Recruitments kompetensramverk med kompetensbaserade intervjufrågor
 • Diplom efter avklarad examen

Diplomering: För att bli diplomerad krävs 100 % närvaro, aktivt deltagande i gruppdiskussioner och praktiska övningar samt godkänd inlämningsuppgift. Det är inte möjligt att byta ut/ta igen missade utbildningsdagar vid senare tillfälle, då detta inte blir bra för övriga kursdeltagare.

Datum: I höst kör vi två tillfällen! Omgång ett blir den 1, 2, 16 och 30 september. Omgång två blir den 13, 14, 17 oktober och 18 november. Vi håller på mellan kl 9 och 15 dessa fyra dagar.

Anmälan: Vill du också vara med? Ja, det hoppas vi! Anmäl dig via formuläret nedan. Meddela om du/ni vill gå höstens omgång ett eller två.

Sagt om utbildningen.

Vi är supermalliga över att ha fått betyget 5,0 av 5,0 i  senaste utvärderingen av utbildningen i sin helhet. Här är vad några av deltagarna sagt om upplägget:
 
”Bra upplägg med de olika blocken, positivt att få höra andras input och diskutera.”
 
”Väldigt bra innehåll i utbildningen! Mycket intressant och jag känner att jag har fått med mig mycket bra kunskap som jag kommer att få användning av.”
 

"En mycket givande utbildning som har gett mig värdefulla kunskaper och förståelse för varför jag ska jobba med metoden kompetensbaserad rekrytering men också hur jag gör det på bästa sett rent praktiskt. Med hjälp av konkreta verktyg och material från utbildningen så har jag fått bästa möjliga förutsättningar för att jobba än mer strukturerat och objektivt för fler rättvisa rekryteringar. Josefin och Anki är två väldigt pedagogiska utbildare som tar sig tid att svara på alla sorters frågor och det har varit så lärorikt att ha fått komma i kontakt med andra rekryterare och höra om deras erfarenhet och arbetssätt genom utbildningen. Jag rekommenderar varmt alla som jobbar med rekrytering eller inom HR att gå utbildningen!"

Anmäl dig här!

Anmälan är bindande men kan överlåtas till kollega vid förhinder eller sjukdom. 

 

"I vår verksamhet är digitalisering högt upp på agendan, tillika rekrytering och kompetensförsörjning. När vi fick kunskap om HOME of Recruitments digitala rekryteringsutbildning kändes den helt rätt för oss."

Läs mer

"Vi har tagit bort CV:t och det personliga brevet ur rekryteringsprocessen och istället infört tester på ett tidigt stadium. Samarbetet med HOME of Recruitment underlättade förankrings- och förändringsarbetet."

Läs mer

"Den digitala utbildningen kan cheferna genomföra på tid som passar dem, samtidigt som klassrumstillfället ägnas åt fördjupning och reflekterande diskussioner."

Läs mer

Mer än en utbildning.

Att få spendera tre hela dagar tillsammans med rekryteringsentusiaster och -specialister från andra och vitt skilda verksamheter är berikande på så många sätt. Dina "kursares" klokskaper och idéer har du via nätverket tillgång till långt efter det att utbildningen är klar.

Bland tidigare deltagare finner vi exempelvis Trafikverket, Stena Line, Karolinska, Länsförsäkringar, Upplands Väsby kommun, Tyréns, Midroc, Kriminalvården, Gjensidige, Jurek och Elektroskandia.

Vi ser fram emot att träffa dig!