Kurstillfällen 2023

Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering

Vår kvalitetsstämpel för dig som jobbar med rekrytering

HOME of Recruitments Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering är för dig som är stolt över din profession. För dig som redan arbetar kompetensbaserat och som vill kunna intyga ditt professionella arbetssätt eller för dig som vill utveckla dig och säkerställa att du arbetar på rätt sätt. 

I utbildningen går vi under fyra virtuella utbildningsdagar (i Teams) igenom samtliga delar av det kompetensbaserade arbetssättet; allt från kravprofilsarbete till referenstagning. Stort fokus läggs vid en god kandidatupplevelse längs hela processen. Vi håller på mellan kl 9 och 16 under fyra dagar. Mellan tillfällena förväntas du läsa Rekryteringsboken och gå igenom vår digitala rekryteringsutbildning.

Klicka här för att anmäla dig direkt. 

Delar av innehållet:

 • Definition av kompetensbegreppet
 • Design av rekryteringsprocessen
 • Digitalisering av urvalsprocessen
 • Test - teori och tips kring användning 
 • Kompetensbaserad sourcing
 • Kompetensbaserad intervjuteknik
 • Kompetensbaserade arbetsprover
 • Kompetensbaserad referenstagning

Utbildningen avslutas med en skriftlig examination. I samband med den får du konkret feedback från oss på en verklig rekryteringsprocess som du finslipat under utbildningen.

Efter avklarad examen kan du stolt motta ett diplom som både särskiljer och positionerar dig i branschen, och har en rekryteringsprocess som du kan känna dig trygg med. Du kommer även kunna visa i din LinkedIn-profil att du är Diplomerad av HOME of Recruitment under Licenser & Certifikat.

Investering:

12 900 SEK. Är ni två eller fler som anmäler er från samma verksamhet får ni 10 % rabatt.

För att säkra din plats (begränsat antal) fakturerar vi i samband med din anmälan. (Betalningsvillkor 30 dagar, pris exklusive moms.) 

Detta ingår:

 • 4 dagars virtuell utbildning
 • Rekryteringsboken för chefer, av Josefin Malmer och Anki Stafwerfeldt (2018, Liber Förlag)
 • HOME of Recruitment Online Academy - ett digitalt utbildningsstöd under tre månader
 • HOME of Recruitments mallar för kravprofil, intervju och referenstagning
 • HOME of Recruitments kompetensramverk med kompetensbaserade intervjufrågor
 • Diplom efter avklarad examen

Datum:

Extrainsatt tillfälle innan sommaren! Vi ses den 24/5, 25/5, 15/6 och 30/6. Tiderna är 9-16.

Höstens första diplomeringsutbildning är 7/9, 8/9, 21/9 och 6/10. Tiderna är 9-16. 

Höstens andra diplomeringsutbildning är 26/10, 27/10, 9/11 och 24/11. Tiderna är 9-16. 

Tips! Vill ni ha en alldeles egen Diplomering? Boka in en Diplomering för ert TA-team (minsta antal deltagare är 10 personer). Maila josefin.malmer@homeofr.se 

Diplomering:

För att bli diplomerad krävs 100 % närvaro, aktivt deltagande i gruppdiskussioner och praktiska övningar samt godkänd inlämningsuppgift. Det är inte möjligt att byta ut eller ta igen missade utbildningsdagar vid senare tillfälle, eftersom det inte blir bra för övriga kursdeltagare. 

Anmälan:

Vill du också vara med? Ja, det hoppas vi! Anmäl dig via formuläret nedan. 

 

Anmäl dig här!

Anmälan är bindande men kan överlåtas till kollega vid förhinder eller sjukdom.

Vem vänder sig utbildningen till?

Diplomeringen är för dig som jobbar med rekrytering inhouse eller på ett rekryteringsföretag, för dig inom HR som har rekrytering som ansvarsområde eller för dig som står inför att börja arbeta med kompetensbaserad rekrytering. Om du är osäker på om det är rätt nivå för dig (eller dina kollegor) är du välkommen att höra av dig!

Mer än en utbildning.

Att få spendera tre hela dagar tillsammans med rekryteringsentusiaster och -specialister från andra och vitt skilda verksamheter är berikande på så många sätt. Dina "kursares" klokskaper och idéer har du via nätverket tillgång till långt efter det att utbildningen är klar.

Bland tidigare deltagare finner vi exempelvis Trafikverket, Stena Line, Karolinska, Länsförsäkringar, Upplands Väsby kommun, Tyréns, Midroc, Kriminalvården, Gjensidige, Jurek, Skellefteå kommun och Elektroskandia.

Betyg 9,3 av 10.

Vi är så stolta över att ha fått betyget 9,3 av 10 i  senaste utvärderingen av utbildningen. Vad några av de senaste deltagarna säger: 
 
"Inspirerande och konkreta tips. Uppskattar verkligen att vi djupdykt framförallt inom vissa områden, det uppskattar jag. Det blir så greppbart och tydligt. Härlig energi. tack för de här dagarna!!!"


"Väl genomarbetad utbildning som ger en de verktyg man behöver i rekryteringsarbetet, oavsett om man är erfaren eller ny inom området. Konkret, tydlig och inspirerande! Och bra balans mellan information, dialog och reflektion. Extra plus för att Maria och Josefin var så inlyssnande och snabba på att förstå våra frågor och dilemman."

"Mycket positiv. Fått med mig otroligt mycket från utbildningen. Bra upplägg med både föreläsningar, webutbildningen och examinationsuppgiften.

Utbildningsansvariga

Josefin Malmer

Josefin har arbetat med rekrytering sedan 2006, och har lång erfarenhet av att utbilda både chefer och TA specialister inom kompetensbaserad rekrytering. Hon är certifierad i flertalet testverktyg och har flera års erfarenhet av att certifiera användare av arbetspsykologiska testverktyg.

Josefin är utbildad personalvetare med examen inom pedagogik, och har arbetat både operativt och strategiskt inom kompetensförsörjning. Hon är även medgrundare av HOME of Recruitment, medförfattare av boken Rekryteringsboken för chefer (Liber, 2018) och driver också Rekryteringspodden. 

Maria Jansson

Maria har jobbat med rekrytering sedan 2006, och har lång erfarenhet av att utbilda både chefer och TA-specialister i kompetensbaserad rekrytering. I grunden är Maria utbildad ekonom med inriktning organisation och ledning, och har även en rad olika certifieringar i arbetspsykologiska testverktyg.

Maria har erfarenhet av rekrytering i både privat, statlig och kommunal verksamhet i roller som bl a rekryteringsspecialist och rekryteringschef.