Möt Meysa Mohamed, HOMEie

Meysa Mohamed blir glad varje gång hon får hjälpa någon på vägen mot sitt drömjobb. Inte konstigt hon trivs som fisken i vattnet i rollen som konsult inom kompetensbaserad rekrytering. Vi är så himla glada att ha Meysa här hemma hos oss. Nedan följer en kort intervju med Meysa.

Hej Meysa! Vi är så glada att ha dig här hemma hos oss på HOME of Recruitment. Berätta kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

Hej Josefin, så kul att vara här. Jag är färdigexaminerad personalvetare sedan sommaren 2020 och har därefter arbetat som jobbcoach och handledare. I den rollen har jag fått stötta arbetssökande i processen att komma ut i arbete. Det har inneburit för mig en hel del granskningar av ansökningshandlingar, referenstagningar, administration samt kontaktskapande med arbetsgivare. Det har varit så himla kul att få kunna hjälpa individer på vägen mot ett nytt jobb och dela glädjen med dem.

Toppen. Så berätta, vad är anledningen till att du sökt dig till HOME of Recruitment?

Mitt stora intresse för kompetensbaserad rekrytering ledde mig till HOME of Recruitment på LinkedIn. Sedan dess har jag följt ert arbete. Då jag delar er passion, mission och vision kändes det självklart att söka hit!

Det är vi väldigt glada för! Beskriv också lite kort vad du gör på ditt uppdrag just nu.

I mitt uppdrag som junior rekryteringsspecialist på Scania jobbar jag inhouse med rekrytering genom att stötta upp seniora rekryteringsspecialister i rekryteringsprojekt. Det innefattar stöd i samtliga led av rekryteringsprocesser.

Av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

Av den erfarenheten jag har av rekrytering tycker jag allra mest om intervjutillfället med potentiella kandidater. Det är ett ömsesidigt möte där båda parter får känna av hur väl de passar för varandra.

Slutligen då, utöver att rekrytera kompetensbaserat, vad gillar du mer här i livet? 

Andra intressen jag har i livet är träning, att resa samt kvalitetstid med nära och kära.

Tack snälla Meysa för dina svar och för att du är med och jobbar för fler rättvisa och träffsäkra rekryteringar med oss! Vill du också vara med, läs om hur det är att jobba som konsult på HOME of Recruitment här