Vi gillar att dela med oss. Av kunskap, erfarenheter och möjligheter.

Möt Mathilda Törnlöf, HOMEie

I nedan korta intervju får ni lära känna Mathilda Törnlöf litegrann. En sprudlande rekryteringsentusiast som jobbar som konsult inom kompetensbaserad rekrytering hos oss! Vi är så glada att ha dig här hemma Mathilda!

Berätta kort om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

Jag pluggade till i Halmstad inom personal och tog min examen i arbetsvetenskap där 2014. Sedan dess har jag jobbat med rekrytering. Under ca fyra år jobbade jag inom bemanningsbranschen och älskade det snabba tempot som man som rekryterare behöver ha i en sådan typ av tjänst. De senaste tre åren har jag jobbat med rekrytering inhouse, och stöttat rekryterande chefer med deras rekryteringar och jobbat med utveckling av rekrytering internt. 

Vad är anledningen till att du sökt dig till HOME of Recruitment?

Jag har alltid haft ”koll” på det ni på HOME of Recruitment gör. Det som ni står för inom rekrytering, står även jag för. Sedan dök möjligheten upp för mig. Jag mötte Stefan och redan i första mötet kände jag ”Åh det här vill jag göra!”. Jag ville helt enkelt testa på konsultlivet - och jag älskar det! Tips till er alla som inte jobbat som konsult innan är att höra av er till HOME of Recruitment, om ni vill testa konsultlivet!

Sedan ska väl tilläggas att det passar mig väldigt bra i livet då jag ska anta en ännu större utmaning i sommar och bli mamma! Så jag är tacksam att Stefan såg min kometens, fast jag är gravid. Jag har tyvärr träffat på andra bolag som valde att säga nej av just det anledningen.

Så himla trist att höra om den erfarenheten, Mathilda. Och tänk vad mycket kompetens som missas på grund av denna inställning. Tråkigt. Men nu till något roligare igen - kan du beskriva lite kort vad du gör på ditt uppdrag just nu.

Verkligen! Jag jobbar som rekryteringsspecialist hos en av HOME:s kunder där mitt fokus främst är att hjälpa till med sommarrekrytering till kundens alla industrier som finns runt om i Sverige. Superroligt uppdrag att rekrytera och koordinera detta.

Av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

Jag älskar att lära mig av alla personer jag möter i mitt jobb. När en chef och en kandidat finner varandra och jag som rekryterare inser att det var just denna kompetens som fattades i denna chefs team är fantastiskt. Att få se en kandidat få sitt drömjobb, stort som smått, är det bästa. Någon som får sitt första sommarjobb eller en kandidat som får det där brand manager jobbet som hon länge drömt om - det gör mitt jobb till ett sant nöje. Det bästa med att jobba med rekrytering är helt enkelt att se människor och grupper växa!

Utöver att rekrytera kompetensbaserat, vad gillar du mer här i livet? 

Ja, vad gillar jag att göra!? Självklart umgås med mina vänner, familj och min sambo. Med alla vänner är mat och testa på olika restauranger ett roligt intresse. Eller att spela badminton ihop, och nej jag har inte fastnat för paddel, än... Våra familjer bor både i norr och söder så blir en del resor till dem när pandemin tillåter. Jag älskar att åka skidor och önskar att jag hängde mer i alperna än vad jag gör. Träning är något jag tycker om och hoppas snart igen kunna få simma Vansbro 3000 meter i öppen älv!

Stort tack Mathilda!

Om du liksom Mathilda  delar vår syn på hur man rekryterar, och är nyfiken på att jobba som konsult inom rekrytering på HOME of Recruitment - anmäl då ditt intresse via denna länk, och tveka aldrig att höra av dig till någon av oss så berättar vi mer.