Möt Julia Nykvist, HOMEie

Julia Nykvist är genuint intresserad av andra människor och kan inte tänka sig något roligare jobb än kompetensbaserad rekrytering; att få möta en massa människor dagarna i ända och vara med och bidra till att de hittar sina drömjobb. Vilken tur för oss att hon hittade hem just hit. Vill du också jobba med kompetenbaserad rekrytering hos oss? Läs mer här.

Hej Julia, vi är så glada att ha dig här hemma. Berätta gärna lite kort om din bakgrund för våra bloggläsare, vad har du gjort innan du började hos oss?

Hej, visst det gör jag gärna. Jag har precis tagit min kandidatexamen från Personalvetarprogrammet med inriktning psykologi från Södertörns Högskola i Stockholm. Likt många andra som studerar HR så började jag arbeta extra med just rekrytering vid sidan av mina studier. Jag började först arbeta som rekryteringsassistent på ett bemanningsföretag där jag fick möjligheten att stötta konsultchefer i olika delar av deras rekryteringsprocesser. Efter att ha arbetat där ett tag började jag arbeta som rekryteringsassistent på Karolinska Sjukhuset. Där hjälpte jag sjukhusverksamhetens olika chefer med deras rekryteringar.

Och vad är anledningen till att du sökte dig till HOME of Recruitment?

Det hela började med när det närmade sig min examen. Jag var på jakt efter ett första heltidsjobb och tog därför kontakt med en gammal barndomsväns mamma som har arbetat större delen av sitt yrkesliv med just HR. Jag bad henne bland annat om lite allmänna tips för en nyexad personalvetare samt hörde mig för om hon kände till någon spännande roll som skulle kunna tänkas passa mig. Hon rekommenderade mig då att ta kontakt med er från HOME of Recruitment. Hon känner nämligen till Anki lite sedan tidigare och vet att både hon och du Josefin är otroligt duktiga inom området rekrytering. Jag beslutade mig för att läsa mig in lite mer på det ni gör och såg detta som en unik och spännande chans för mig som nyexad att få in foten på flera företag, att se många olika typer av branscher och hur de jobbar med rekrytering för att på så sätt få mer kunskap inom området.

Så himla kul att höra givetvis, och vilken tur för oss att du fick dessa kloka råd! :) Kan du också lite kort beskriva vad du gör på ditt uppdrag just nu.

I mitt uppdrag jag har just nu arbetar jag som junior rekryteringsspecialist på Scania där jag stöttar upp mer seniora rekryteringsspecialister i deras rekryteringsprojekt. Det innebär bland annat att jag har mycket kandidat kontakt, håller i kompetensbaserade intervjuer, urvalsarbete, administrerar tester, sköter referenstagning, är med i uppstartsmöten med chefer och bollar kravprofil, andra administrativa arbetsuppgifter kopplat till rekrytering med mera.

Och av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

Jag är genuint intresserad av människor på riktigt. Det är så kul att arbeta med rekrytering eftersom man dagligen kommer i kontakt med så många människor både i möten, i telefon och över mail. Det är så otroligt lärorikt och väldigt få förunnat att få träffa så många människor och att de öppnar upp sig för mig. Jag vill verkligen hjälpa till på riktigt. Jag vill gärna bidra till att människor får sitt drömjobb oavsett om det gäller att klättra i karriärstegen, gå sidledes eller en trappa ned. Att få hjälpa chefer med sin nästa rekrytering och säga vad jag tror de behöver för kompetens och erfarenhet är så roligt. Jag vill att det ska gå bra och lyckan när det gör det är för mig fantastisk.

Slutligen då, utöver att rekrytera kompetensbaserat, vad gillar du mer här i livet?

Jag har en stor passion för att resa och upptäcka nya saker samt att hjälpa andra människor. Under våren 2018 efter min gymnasieexamen förverkligade jag en dröm och arbetade som volontär i Zimbabwe och Sydafrika.

Tack snälla Julia för att du vill vara en del av HOME of Recruitment, och för att du är med och varje dag bidrar till fler träffsäkra och rättvisa rekryteringar!