Möt Jennie Lundqvist - TA-specialist på H&M Group

Jennies och HOME of Recruitments vägar möttes under vår Diplomeringsutbildning i kompetensbaserad rekrytering. Under fyra fullspäckade dagar kring vårt favoritämne lärde vi känna varandra. Och nu, två år senare, har vi blivit kollegor - så roligt! Du är så otroligt varmt välkommen till familjen Jennie!

Berätta om din bakgrund, Jennie, vad har du gjort innan du började hos oss?

Jag har jobbat inom bank och försäkring i många år bland annat som tjänstepensionsrådgivare. För fyra år sedan bytte jag bana i min karriär och började jobba med rekrytering på ett rekryteringsföretag som är nischade inom bank, finans, försäkring och ekonomi. Innan jag började hos er har jag även jobbat som Karriärcoach och Jobbmatchare hos Karriärkonsulten som är ett stöd och matchningsföretag. I den rollen stöttade jag arbetssökande i processen att komma ut i arbete igen.

Vad är anledningen till att du sökte dig till HOME of Recruitment?

Jag gick er utbildning kompetensbaserad rekrytering 2019 och har sedan dess följt HOME of Recruitments arbete via Linkedin och lyssnat på Rekryteringspodden. Jag blev imponerad av ert arbetssätt och värderingar när det kommer till rekrytering och kände direkt att här vill jag jobba! Rekommenderar alla som jobbar med rekrytering att gå utbildningen.

Men så himla kul att höra och så fantastiskt att det kunde leda till att vi också blev kollegor ! Beskriv lite kortfattat, vad är det som du kommer att göra här hos oss på HOME of Recruitment?

Jag är konsult i kompetensbaserad rekrytering, och kommer att vara ute på uppdrag hos olika kunder. För tillfället är jag hos H&M där jag jobbar med rekrytering inhouse.

Av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

Jag trivs med att jobba strukturerat och sätta upp de olika delarna i en rekryteringsprocess. Det är även roligt att få vara rådgivande i processen både mot rekryterande chef och kandidater. Sedan brinner jag självklart för kandidatupplevelsen också där det är viktigt med kommunikationen i rekryteringsprocessen.

Utöver att rekrytera kompetensbaserat, vad gillar du mer här i livet?

Självklart umgås med mina vänner och familj. På sommaren blir det många båtturer i skärgården och vintertid en del skidåkning. Jag har även tagit upp mitt golfande igen som har legat på hyllan i flera år.

Tack snälla Jennie!

Om du liksom Jennie vill jobba med kompetensbaserad rekrytering från insidan, och om du delar vår vision och passion, får du gärna höra av dig till oss. Du kan också söka jobb hos oss i Stockholm eller Göteborg. Vi ser fram emot att höra av dig!

Nyfiken på att lära känna en annan HOMEie? Läs intervjun med Anna Papatziamos här.