Möt Helena Svedell, HOMEie

Helena tillhör vårt team på västkusten - närmare bestämt Göteborg. Om du var med på vår Rekryteringsfika i mars så träffade du henne där, och i den här intervjun får du chansen att lära känna henne ytterligare. 

Hej Helena! Berätta om din bakgrund, vad har du gjort innan du började hos oss?

"Rekrytering har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det är en sån otrolig lyx att i sitt jobb få möta människor och lyssna på deras erfarenheter och planer inför framtiden. Största delen av mitt arbetsliv har jag haft rollen som butikschef och arbetat för två olika klädesmärken, både i Norge och Sverige. Rekrytering var en del av mina arbetsuppgifter men det är först de senaste 4 åren som jag haft rekrytering som huvuduppgift i min roll som rekryteringskoordinator i en verksamhet inom Västra Götalands regionen. 

Vad är anledningen till att du sökte dig till HOME of Recruitment?

"Våra vägar korsades då jag i höstas var jag uppe i Stockholm på en nätvärksträff. Jag hade fått tips om HOME of Recruitment från två olika håll faktiskt, och började därför undersöka er lite närmre. Jag förstod rätt snabbt att er syn på rekrytering stämmer helt överens med min syn på rekrytering, och att ni arbetar med er vision PÅ RIKTIGT! Jag ville veta mer så jag tog helt enkelt kontakt med er och träffade då den fantastiska Maria Jansson som är regionchef i Göteborg. Det började med en supertrevlig fika med en hel del samtal om rekrytering. Därefter dök det upp ett passande uppdrag och en kompetensbaserad rekryteringsprocess senare, så blev jag konsult hos Home, och det känns helt rätt! 

Beskriv kort vad du gör här hos oss på HOME.

"Jag är just nu på mitt första konsultuppdrag som Talent Acquisition Specialist på Volvo Group i Göteborg. Här får jag äran att arbeta i ett rekryteringsteam tillsammans med flera härliga rekryteringsentusiaster som alla brinner för rekrytering. Tillsammans rekryterar vi ingenjörer som vill vara med och utveckla den senaste teknologin inom nästa generations lastbilar. Så häftigt att få vara med och påverka framtiden i rollen som rekryterare! 

Av alla roliga delar inom rekryteringsområdet, vad gillar du allra mest och varför?

"Jag tycker att intervjusituationen är det bästa som finns. Att få sitta med en människa och aktivt lyssna, anteckna, ställa frågor, förstå och skapa en positiv kandidatupplevelse. Det finns inget bättre! 

Utöver att rekrytera kompetensbaserat, vad gillar du mer här i livet?

"Jag tillbringar mycket av min lediga tid tillsammans med min familj som består av sambo och två barn. Jag gillar föreningsliv och titulera mig gärna som fotbollsmamma då jag får äran att vara tränare för min äldsta dotters lag och vara hejarklack till min yngstas. Jag gillar utmaningar och i slutet av februari så testade jag på att åka 9 mil på skidor. Det var så roligt att jag ser fram emot att göra det nästa år igen! Inser att Vasaloppet lite är som livet. Det går upp, ner, snabbt och långsamt. Ibland gör det ont och ibland glider jag fram. Men oavsett så är det bara att fortsätta framåt. Det handlar om mind set. Med positiv inställning kommer vi långt!"

Tack Helena, vi är så glada att ha dig hos oss!

Är du nyfiken på att bli en i teamet i Göteborg? Hör av dig till Maria Jansson som är Regionchef i Göteborg.