Vi gillar att dela med oss av kunskap, erfarenheter och möjligheter

"Jag älskar rollen som konsult!"

Hej Elise, vår kollega tillika rekryteringsentusiast som just nu är ute på uppdrag hos Scania. Kan du berätta lite kort om din bakgrund?

Absolut, det kan jag. Jag började min karriär inom försäljning som Account manager inom bemanning och rekrytering. Detta ledde till ett brinnande intresse för rekrytering! Jag insåg att det som drev mig var att lära känna min kund; att förstå rekryteringsbehovet de hade fullt ut samt att få vara med och hjälpa dem i att träffa rätt. Jag anser att rekrytering är hjärtat i ett bolag. Utan en fungerande rekrytering slutar bolaget växa. Det här är fortsatt min passion, och idag har jag förmånen att arbeta med detta dagligen.  

Härligt att höra, och vi delar denna passion! 🙂 Berätta gärna lite om ditt nuvarande uppdrag. 

Idag är jag på Scania. Jag började mitt uppdrag i augusti 2018 som rekryteringsspecialist på R&D sidan. Men just nu har jag fortsatt mitt uppdrag men med nya utmaningar på Scania, mot Inköp till 50 % och mot projekt på resterande 50 %.

Varför valde du HOME of Recruitment?

För snart 1,5 år sedan bestämde jag mig för att våga ta steget till att bli min egen.  HOME of Recruitment var ett självklart val för mig då vi delar samma värderingar och syn på rekrytering. Jag uppskattar att tillhöra ett gäng av likasinnade, som jag kan ventilera utmaningar med och få hjälp och stöd av längs vägen i mitt uppdrag.

Slutligen då, vilka är dina bästa tips för att lyckas i uppdraget som inhouse-rekryterare?

Jag tror att du behöver vara självgående, glad och positiv! Du måste våga tro på din egen förmåga, så att du vågar utmana din kund på rätt sätt. Det är så du blir en verklig tillgång kompetensmässigt. Ett annat tips är också att ta tillvara på rollen som konsult. Det som sker på bolaget berör inte ”dig” du behöver bara fokusera på din roll och dina uppgifter. Jag älskar rollen som konsult!

Tack Elise!

Om du vill läsa om vad Scania tycker om vårt samarbete kan du läsa intervjun med Emma Lange här. Har ni behov av någon som Elise? Tveka aldrig att ta kontakt med oss. Är du intresserad av att bli kollega med oss? Läs mer och ansök här.